SSK'lı Olarak Çalışan Kişi Şirket Kurabilir Mi?

Herhangi bir işyerinde SSK'lı olarak çalışmak ve aynı zamanda şirket kurmak mümkün müdür? Bu sorunun cevabı ve çok daha fazlası bu makalede sizlerle beraber olacak... Özel sektörde çalışırken, ek gelir elde etmek amacıyla şirket kurmak isteyen kişilerin son zamanlarda arama motorları da sıklıkla sordukları ve cevabını aradıkları soruların başında SSK'lı olarak olarak çalışmak, şirket kurmaya engel midir? Olmaktadır.

4-A SSK Bağlamında Şirket Kurmak

Özel sektörde faaliyet gösteren bir vatandaşın aynı zamanda şirket kurması, İş Kanunu aracılığı ile yasak kılınmamıştır. Bu hususta ayrıca dikkat edilmesi gereken bir başka faktör daha vardır ki, halihazırda çalışılan iş yeri ile yapılan iş sözleşmesinde şirket kuramaz veya bir şirkete ortak olamaz gibi bir madde var ise bu durum, zaten SSK'lı olarak çalışan kişinin şirket kurmasının önünde en büyük engel olacaktır. Bu biçimde bir madde bulunmuyorsa eğer elbette ki SSK'lı çalışan kişinin şirket kurmasının önünde herhangi bir engel yoktur demektir.

Bir vatandaş, kamu kurumlarında çalışıyorsa eğer bu sürecin nasıl ilerlediği ile alakalı "kamu çalışanı şirket kurabilir mi?" Sorusunu irdelemek gerekir. SSK'lı çalışan kişinin şirket kurduğunda en büyük faydası ise BAĞ-KUR primi ödemekten kurtulmasıdır. Yani 4A sigortalı çalışan vatandaş, her ay sigorta primleri yatıyorsa eğer BAĞ-KUR kayıtları dondurulur ve BAĞ-KUR primi ile uğraşmazlar. Fakat herhangi bir sebep ile sigortalı iş yerinden çıkılması durumunda ise BAĞ-KUR primi otomatik bir şekilde devreye girecek ve aylık BAĞ-KUR prim borcu ödeme durumu devam eder.

4-B BAĞ-KUR Bağlamında Şirket Kurmak

1 Mart 2011 tarihinden itibaren yürürlüğe konulan kanun ile beraber BAĞ-KUR'lu bir kişinin vergi kaydı veya şirket ortaklığı sürerken, ortak olmadığı bir işyerinde faaliyet göstermeye yani çalışmaya başladığı gün itibariyle 4A SSK sigortalısı olması mümkün kılınmıştır. Yeni düzenleme ile beraber sigortalı olan kişi, SSK ile BAĞ-KUR ve emekli sandığı, sigorta statüsüne tabii olacak biçimde kanun kapsamına giriyorsa eğer öncelikli olarak emekli sandığı bağlamında sigortalı sayılır. Sigortalı olan kişi SSK ve BAĞ-KUR’lu olarak nitelendiriliyorsa eğer, bu durumda SSK'lı olarak hesaplanır. Yani iş yerini veya şirket hisselerini devretmeden ortağı bulunmayan bir başka işyerinde SSK'lı çalışmaya başladı olması durumunda ise SSK sigortalılığı durumu başlamış olur.