e-Devlet Abonelik İptali Nasıl Yapılır?

e-Devlet abonelik iptali, çoğu kişinin tercih ettiği pratik yöntemlerden birisidir. Bahsi geçen bu çoğu kişinin yanı sıra e-devlet abonelik iptalinin tam olarak ne demek olduğunu ve neleri kapsadığını bilmeyen kişiler de bulunmaktadır. 26 Ekim 2020 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren karar ile birlikte elektronik haberleşme hizmetlerinin iptalleri e-devlet üzerinden yapılabilmektedir.

  • Hesabınıza giriş yaptıktan sonra “BTK abonelik fesih” yazarak çıkan sayfada işlem yapabilirsiniz.
  • Kimlik doğrulama adımında TC kimlik kartınız ile giriş yapın.
  • Çıkan liste üzerinde iptal etmek istediğiniz aboneliği seçin veya arama kısmından abonelik sorgula başlığını yazın.
  • Karşınıza çıkacak olan ekranda fesih başvurusu yap seçeneğine tıklayın.
  • Son adım olarak da abonelik fesih belgesini imzalayın.

e-Devlet Üzerinden Abonelik İptali Nedir?

Bilindiği üzere insanlar elektronik haberleşme aboneliklerini bizzat kurumları ziyaret ederek gerçekleştirmekteydi. Ancak 2020 yılında alınan bir karar ile birlikte bahsi geçen alanlara yönelik olan abonelikler e-devlet üzerinden de iptal edilebilecektir. E-Devlet üzerinden abonelik iptali başlığını aratarak bu işlemin ne olduğunu ve nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Yapacağınız başvuru sonucunda ilgili hizmet tarafından yapılan ücretin ortalama 24 saat içerisinde durdurulması gerekmektedir. Fesih işlemlerinin kabul edilmesi ile birlikte hiçbir zahmette bulunmadan istediğiniz abonelikleri iptal ettirebilirsiniz. Daha önce bu işlemi yapmadıysanız nasıl yapıldığını bir önceki başlıkta anlatılan adımlardan kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

e-Devlet Üzerinden Hangi Abonelikler İptal Edilir?

e-Devlet üzerinden hangi abonelikler iptal edilir sorusu kapsamında bu yeni işlem ile birlikte hangi abonelikleri iptal edebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Oldukça büyük kolaylık sağlayan bu yeni karar sayesinde firmaları ziyaret etmeye gerek kalmadan e-devlet üzerinden abonelik iptali yapılabilmektedir. Aşağıda yer alan listeye baktığınızda hangi aboneliklerin iptal edilebileceğinizi görebilirsiniz.

  • Millenicom abonelik iptal başvurusu
  • Vodafone/Vodafone Net abonelik iptal başvurusu
  • Superonline abonelik iptal başvurusu
  • Turknet abonelik iptal başvurusu
  • Türk Telekom abonelik iptal başvurusu
  • Elektrik ve doğalgaz abonelikleri iptal başvurusu
  • D Smart abonelik iptal başvurusu
  • Turkcell abonelik iptal başvurusu

Sıralanan bu firmalara bakıldığı zaman her birinin elektronik haberleşme hizmeti olduğunu anlayabilirsiniz. Bu alanda bir aboneliğiniz varsa ve iptal ettirmek istiyorsanız e-devlet üzerinden işlem yapabilirsiniz.

e-Devlet Üzerinden Aboneliği Devam Eden Hizmetler İptal Edilir Mi?

Yukarıda detaylı bir şekilde açıklanan konu hakkında aboneliği devam eden hizmetler e-devletten iptal edilir mi başlığı da sıklıkla araştırılmaktadır. Bilindiği üzere insanlar belli bir süre kalma sözü vererek taahhüt imzalamakta ve bu şekilde abonelik oluşturmaktadır. Ancak taahhüdü bitmeyen aboneliklerin iptal edilip edilemeyeceği de merak konusudur.

İptal yöntemi ne olursa olsun taahhüt bitmeden son faturaya cayma bedeli yansıtılmaktadır. Bu nedenle aboneliğini iptal ettirmek istediğiniz firma ile iletişime geçerek cayma bedelinin ne kadar olabileceğini öğrenmenizde fayda olacaktır. Aksi halde e-devlet üzerinden iptal edilen aboneliklerde de son faturaya cayma bedeli yansıtılmaktadır.

e-Devlet’e Abonelik İptali Başvurusu Nereden Yapılır?

e-Devlet abonelik iptali nereden yapılır sorusuna yanıt olarak pek çok siteden yararlanabilirsiniz. 2020 yılı itibarıyla uygulanmaya başlanan bu yeni sistem sayesinde insanlar aboneliklerini kolay bir şekilde iptal edebilmektedir. Peki, bahsi geçen bu abonelik iptal işlemi tam olarak nereden yapılmaktadır?

İlk olarak https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devletin ana sayfasına erişim sağlamanız gerekmektedir. Daha sonra kendi hesabınıza giriş yapabilir ve e-devlet bünyesinde yer alan arama çubuğundan aboneliğinizi sorgulayabilirsiniz. Çıkan aboneliği iptal ettirmek isterseniz fesih başvurusunda bulunmanız yeterli olacaktır. İşlemin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız pek çok kaynak üzerinden adımlara ulaşabilirsiniz.

e-Devlet Abonelik Başvurusu

Daha önce anlatılan abonelik iptali başvurusunun yanı sıra e-devlet abonelik başvurusu da aynı konu üzerinden ele alınmaktadır. İnsanlar, ihtiyaç duydukları abonelikleri elde etmek amacıyla firmaların kendisini ziyaret etmektedir. Ancak bu tarz abonelik iptali ve abonelik başvurusu gibi işlemler, e-devlet üzerinden de kolay bir şekilde tamamlanabilmektedir.

e-Devlet ana sayfasına erişim sağladığınızda bu alanda yer alan arama kısmına bireysel abonelik başvurusu yazarak çıkan seçenekler üzerinden abonelik talebinde bulunabilirsiniz. Yapacağınız bu işlem sayesinde herhangi bir zorluk veya çaba göstermeden kolaylıkla abonelik başvurusunu tamamlayabilirsiniz. Elektrik, su, doğalgaz ve internet abonelikleri gibi pek çok işlemi bu işlem sayesinde gerçekleştirmeniz mümkün olacaktır.