Askerlik borçlanması için 2021 yılında kredi veren bankaları sizler için listeledik.

Askerlik borçlanması için banka kredisi çekebilir miyim? gibi benzeri sorular merak ediliyor. Kamu bankaları başta olmak üzere emekli olmak isteyen bu kişiler için askerlik borçlanması tutarında kredi verilmektedir. Askerlik borçlanması ile emekli olmak kaydıyla yapılan bir ödeme olması durumunda bankalar bu borçlanma nedeni ile istenen kredileri uygun kriterlere göre verebilmektedir. Askerlik borçlanması, askerliğini yapmış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı erkeklerinin askerliğini yapmış olduğu süre boyunca borçlanma prim günlerine sayılıyor. Aynı zamanda kişinin prim ödeme gün sayısını artırırken diğer bir taraftan da emekli olması için gerekli süreyi ya da emekli olma yaşını kısaltmıyor.

Askerlik borçlanması yapıldığında kişinin askerlik yaptığı zaman ile ilk prim ödeme zamanı sayılmıyor. Dolayısı ile kişinin askerlik borçlanması yapabilmesi için bazı şartlara uygu olması gerekiyor. Bu şartlar;

  • T.C vatandaşı olmak,
  • Emekli olmak için eksik prim gün sayısı harici başka bir engelin olmaması,
  • Askerliği yapmış olmak,

Askerlik Borçlanması Hesaplama

  • 12 ay askerlik yapmış biri askerlik borçlanması için toplam da 10.933 TL ödemektedir.
  • 15 ay askerlik yapmış biri askerlik borçlanması için toplam da 13.666 TL ödemektedir.
  • 18 ay askerlik yapmış biri askerlik borçlanması için toplam da 16.399 TL ödemektedir.

Askerlik Borçlanması İçin Kredi Veren Bankalar

Bankaların belirttiği kriterlere uygun kişiler aşağıda yer alan bankalara başvuru yaparak askerlik borçlanması kredisi kullanabilir.

1. Ziraat Bankası

Askerlik borçlanması için Ziraat Bankası’ndan kredi çekmek isteyen banka müşterileri toplam 20.000 TL’ye kadar kredi almaktadır. Aylık ödeme 0,98 faiz oranı ile 60 ay vade imkanı sunuyor.

1. Denizbank

Denizbank ile askerlik borçlanması kredisi çekmek isteyenler aylık 1,09 faiz oranından başlayarak 60 ay vade imkanına sahip oluyor.

1. Halkbank

Halkbank askerlik borçlanması için kredi çekmek istiyor ise gerekli koşullara uygun olmalıdır. Banka müşterilerine 100.000 TL kredi imkanı sunuyor. Aynı zamanda taksitler de artan, azalan ve sabit ödeme imkanı sunuyor. Bu kredi programında aylık faiz 1,03’den başlıyor.

Editör: TE Bilişim