Birçok gurbetçi vatandaşın cep telefonuyla fotoğrafını çektiği Hacı Murat, kentin ünlü caddesinde park halinde görüldü. Murat 124’ü Almanya’da yaşayan Türk gazeteci Fatih Yılmaz görüntüledi. Zonguldak’tan yola çıkarak 2 bin 600 kilometre yol kat ettiği belirtilen Murat 124’ün Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Avusturya’yı aşarak Almanya’ya ulaştığı öğrenildi.

67 ABC 963 plakalı araç full aksesuarlı olarak Türkiye’den Almanya’ya gitmiş. Bakımlı ve kondisyonu iyi görünen kırmızı Murat 124’ün ön camında “Efsane 68” yazısı yer alıyor. Krom aksesuarlarla bezenmiş olan Murat 124’ün önünde ekstradan 4 adet sis farı bulunuyor. Farlara angel halka ve mercek takılan araçta muhtemel olarak LED far düzeneği bulunuyor.
Ön tamponun sağ köşesinde Türk bayrağı bulunan aracın ön kapısında da “T.C. Keyfi Hizmete Mahsustur” yazısı bulunuyor. Lastik yanakları beyaz şeritlerle dönülen Murat 124’ün çamurluk ağızları da krom kaplama yapılmış.
Arka tamponuna halat bağlanan aracın sahibinin de Aksaraylı olduğu belli oluyor. Arka camda kırmızı zemin üzerine Orhan Gencebay ve Türkan Şoray’ın fotoğrafı işlenmiş.
Oldukça uzun bir antene sahip olan Murat 124’ün içinde de otantik öğeler bulunuyor. Kilim desenli koltuk minderleri, sedef kaplama diresiyon ve el freni tutamacı, göğüste pelüş ve aynaya takılan süsler bulunuyor.


Murat 124’ün kime ait olduğu ise merak konusu oldu.