Araştırmacı-Yazar İbrahim Kekeç 25 Mayıs-17 Kasım 1918 tarihleri arasında Azerbaycan ve Bakü’nün de işgalden kurtarıldığı Kafkas Harekâtında şehit düşen Zonguldak ve Bartınlı askerlerin şehitlik anıtındaki isimlerini  paylaştı.

İŞTE O PAYLAŞIM
Ermenistan’ın saldırısına karşı Azerbaycanlı kardeşlerimiz Türkiye’nin desteğiyle kahramanca vatanlarını savunurken, bir asır önce Azerbaycan’da şehit düşen Zonguldak ve Bartınlı şehit hemşehrilerimizin isimlerini paylaşıyorum. Nuri Paşa komutasındaki Türk Kafkas Ordusunun 25 Mayıs-17 Kasım 1918 tarihleri arasında cereyan eden Kafkas Harekâtında Azerbaycan ve Bakü’nün de işgalden kurtarıldığı Kafkas Harekâtında 1.130 askerimiz şehit düşmüştü.   
2017 yılında gerçekleştirdiğimiz Bakü’deki programımız kapsamında, söz konusu harekâtta şehit düşenler için yapılan Bakü Şehitliği’ni (Şehidler Hiyabanı) de ziyaret etmiştik. Ruhlarına Fatihalar gönderdiğimiz ziyaret sırasında çok sayıdaki Zonguldak ve Bartınlı çok sayıda şehitlerimizin de isimlerini de görmek beni oldukça duygulandırmıştı. 
Karaelmas diyarının madenci çocukları, “Ayrılır mı gönül candan, Türkiye Azerbaycan’dan” diyerek, bir asır önce doğdukları topraklardan 2 bin kilometre ötede Azerbaycanlı kardeşleriyle omuz omuza savaşarak şehit düştüler.
Şehit düştükleri Azerbaycan topraklarında kardeşleriyle birlikte koyun koyuna yatan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
Aziz şehitlerimiz! Bu vatan ve Can Azerbaycan size minnettardır.
Ruhunuz şad, mekânlarınız cennet olsun

Editör: TE Bilişim