Rusya'ya başkent Moskova'ya 3 bin kilometre mesafedeki Sibirya'nın Kemerovo bölgesinde bir kömür madeninde yaşanan patlamada yaşamını yitirenlerin işçilerin sayısı 52'ye yükseldi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, Listvyazhnaya kömür madeninde yaklaşık 250 metre derinlikte Yangın çıktığı belirtildi.

Metan gazı sızıntısı önceden biliniyor muydu?...

Boris Piyalkin, Rusya'nın kömür zengini Kuzbass bölgesinde meydana gelen bir mayın patlamasında ölmeden önceki günlerde, işyerindeki güvenlik standartlarının yetersiz olduğundan yakınmıştı.

Otuz yıldır madenci olarak çalışan Bay Piyalkin'in gelini Anzhelika Piyalkina, “Oturup ağladı ve sadece korktu” dedi.

Madenin dışında çekilen bir videoda, felakette yakınlarını kaybeden kadınlar sıfırın altındaki sıcaklıklarda karda yürürken görüldü. Bir kadın diğerine şöyle diyor: “Herkes biliyordu, herkes biliyordu metan olduğunu ve şimdi ne olacak? Cesetleri geri alacağız ama bize 40'tan fazla çocuk, koca ve oğul verecekler mi?"

Bazı Rus medyası, havalandırma bacasındaki tozun alev alarak madenin dumanla dolmasına neden olduğunu bildirdi.

Ölenlere ve yaralananlara tazminat. Gidenler geri gelecek mi?

Listvyazhnaya madeninin işletmecisi olan SDS-Coal'un CEO'su Mikhail Y. Fedyaev Cuma günü yaptığı açıklamada, şirketin her kurbanın ailesine 1 milyon ila 2 milyon ruble, yaklaşık 13.200 ila 26.500 dolar arasında değişen meblağlar ödeyeceğini söyledi. öldü ve madende bu yıl bildirilen bir dizi ihlalin ardından Perşembe günü meydana gelen kazada meydana gelen yaralanmalar nedeniyle hastaneye kaldırılan her kişi için 500.000 ruble.