Japonlar her ne kadar küçük evlerde yaşasalar da, birçok Japon çifti farklı yataklarda ve hatta odalarda uyumaktadır.
Peki bunun sebepleri nelerdir? 
Japonların gerek özel hayatlarında gerekse iş hayatlarında farklı bir kültürü ve yaşam tarzları var. Hatta, Türkiye’de bazı üniversitelerde Japonlar’ın yaşam tarzı üzerine dersler okutulmaktadır. Japon evli çiftlerin ayrı uyuması Türk örf ve adetlerine göre yanlış bir durum gibi görünebilir. 
Fakat, sebeplerini okuduğunuz zaman evli çiftlerin ayrı yataklarda hatta ayrı odalarda uyumalarının mantıklı olduğunu siz de anlayacaksınız. 

1. Bebekler anneleriyle birlikte uyurlar.
Japon anneler genellikle çocuklarıyla birlikte uyurlar ve bu onlar için çok önemli kabul edilir. Bu nedenle babanın aynı yatağı paylaşmak mı yoksa farklı bir odaya mı gitmek istediğine karar vermesi gerekir.

2. Anne babalar farklı saatlerde çalışıyorlar
Japon çiftlerin ayrı ayrı yatmaya karar vermelerinin en önemli sebebi farklı çalışma saatlerinin olmasıdır. Sabah uyanmak için alarm kurarlar ve eşlerinin zamansız bir saatte uyanarak rahatsız olmasını istemezler. Uyku kalitesi dolayısıyla yaşam kalitesi için kesintisiz uyku Japonlar için önemlidir.

3. Japonlar için ayrı ayrı uyumak mutlu evliliğin anahtarıdır.
Özellikle, ülkemizde ayrı uyumak birçok çift için boşanmanın kapıda olduğunun sinyali gibi görünse de, Japonlar bu konuda bizden çok farklı düşünmektedir.
Onlar için uyurken rahatsız edilmemek, horlama sesine maruz kalmamak önemlidir. 
Tekme, el, kol çarpması gibi durumları yaşamak verimsiz uykuya neden olmaktadır. 
Uyurken eşlerinin sağa sola dönmesinden bile rahatsız olurlar uyku kalitelerinin düşeceğine inanırlar. 
Aslında, Türk evli çiftler de bu durumdan çok rahatsız olurlar ama toplum içerisinde yadırganmamak için birbirlerine yatakta tahammül etmeye kendilerini zorlarlar. 
Sağlık paylaşımları sayfasından alınmıştır.

Editör: TE Bilişim