25-27 Ekim 2021 tarihleri arasında, Brüksel Eyalet Hükümeti ile Ankara Büyükşehir İşbirliği protokolünün imzalandı.
Ankara'da düzenlenen toplantıya, Brüksel Eyalet Hükümeti Başbakanı Rudi Vervoort, Brüksel Eyaleti AB İlişkilerinden Sorumlu Bakan Pascal Smet, Belçika Ankara Büyükelçisi Paul Huynen, Misiad Belçika'dan Asaf
Taşlıdere, Ferhan Aktay Misiad Avrupa Ülkeleri Başkanı Ethem Kışlalı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Dış ilişkiler Daire Başkanı Ramazan Kabasakal, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran katıldı.

2005 Yılında Ankara Büyükşehir Dış İlişkiler Başkanı Ramazan Kabasakal ve meclis üyelerinin Belçika'da Aycell Network Management şirketini ve kurucusu Ethem Kışlalı'yı ziyareti ile başlayan ilişkilerde gündeme gelip projeleştirilen bu fikir" Brüksel- Ankara Kardeş Şehir projesi" 
2021 yılında Brüksel Eyaleti ile Ankara Büyükşehir İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ eyalet hükümeti seviyesine taşınarak gerçekleştirildi. Daha sonraki yıllarda Brüksel Belediyesi, Brüksel milletvekilleri  ve bazı Brüksel bakanları ile gündeme taşınan proje, her Ankara ziyaretinden de karşılıklı dile getirildi ve takip edildi.
Son olarak yazılı bir proje olarak sayın Mansur Yavaş'ın belediye başkanı seçilmesi ile kâdim dostu ve Misiad Genel Başkanı sayın Feridun Öncel öncülüğünde "Brüksel-Ankara İşbirliği Protokolü Projesi" Ankara Belediyesi başkanı Mansur Yavaş ve heyetine özel bir ziyarette Ethem Kışlalı tarafından takdim edilmişti. Projenin hükümet seviyesine taşınmasından dolayı takip ve organizesi devlet yetkililerince himaye altına alındı. 2005 yılında Brüksel’de filizlenen bu düşüncenin projeye dönüşüp hayata geçirilmesi Zonguldaklı olan Misiad Avrupa Ülkeleri Başkanı Ethem Kışlalı ve  Ankara Büyükşehir Dış İlişkiler daire başkanını çok mutlu etmiştir.

Toplantı sonunda hatıra fotoğrafı çektirilirken R.Kabasakal'ın Ethem Kışlalı'yı Mansur Yavaş'ın yanına davet edip " Bu işbirliği çalışması ve loby çalışmalarında Ethem beyin çok emeği var’’demesi dikkat çekti. Fotoğraflar çekilerek bu konuşma ve proje ölümsüzleştirildi. 
Misiad Avrupa başkanı Ethem Kışlalı bu dönemde projeye  tüm desteğini veren  Brüksel Eyalet Başbakanı Rudi Vervoort ve Brüksel hükümeti bakanı Pascal Smet'e ayrıca kendisine her daim destek olan ATTS ile FEMA GROUP şirketlerinin sahipleri Asaf Taşlıdere ve Ferhan Aktay'a teşekkürlerini bildirdi.

Son söz olarak Misiad EU Başkanı Ethem Kışlalı ;
Istanbul ve Ankara'daki organizasyon için Brüksel hükümeti tarafından görevlendirilen HUB'un, Misiad Belçika ekibinin katılımını ön yargıya dayalı, profesyonelliğe yakışmayan bir tavırla, akreditasyonunu iptal etme çabası üzüntü ile karşılanmıştır!
Ankara'daki büyük şehir yetkililerini ve  Belçika'daki varlığı 60 yılı aşan, Türk sivil kurumları ile Türk toplumunu da üzmüştür. 
Misiad Belçika ekibi iki ülkenin refahı adına her engeli aştığı gibi bu yanlış anlaşılmanında üstesinden gelmiştir. Brüksel Hükümeti ve Ankara büyükşehir İşbirliği Protokolü Misiad Belçika olarak bizi son derece mutlu etmiştir. Hiçbir politik ve siyasi bağlantısı olmayan (Apolitik) Belçika'lı iş insanları grubu (Misiad Belçika), temsil ettikleri Belçika markaları ve Türk markaları adına  "İş Birliği Projesine" her daim destek olacaklarını belirttiler.

Editör: TE Bilişim