31.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali, yarın başlayacak.

Devrek’te, 30 Haziran-3 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılacak olan 31.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali'ne katılacak konukları, yoğun bir program bekliyor.

31.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali yarın 17.30’da Karşıyaka Meydanı’ndan başlayacak kortej yürüyüşünün ardından saat:19.00’da Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtına Çelenklerin konulması ve Festival Meşale Ateşinin yakılmasıyla devam edecek.

Festival boyunca Devrekli baston ustalarının eserlerinden oluşan “Baston ve El Sanatları Sergisi”nin yanısıra yerli ve yabancı halk Oyunları gösterileri yer alacak.

Sergi, yöresel ürün yarışmaları, sportif faaliyetlerin yanında Devrek Belediyesi tarafından oluşturulan “Devrek Kent Müzesi”nin açılışı yapılacak.

Festival de, Sinan Özen, Ali Altay, Derya Uluğ, Emre Taşdemir ve Batum Çelirler korserleri yer alacak, Tahsin Işık, Burhan K. Kurmalı, Selma Aydın, Muharrem Akman, Gülden Işık, Emin Özden karaçelebi, Hayri Sarı ve Üzeyir Karahasanoğlu gibi önemli şair ve yazarlar da kitaplarını imzalayacak.

Devrek’in festivale hazır olduğunu belirten Başkan Çetin Bozkurt, “Bu yıl 31.sini yapacağımız festivalimiz için tüm çalışmalarımızı tamamladık. Artık şehrimiz festivale hazırdır. Halkımızı bir nebze olsada stresten uzak tutmayı, gönüllerince eğlenmeleri, sosyal, kültürel alanda dayanışma, kaynaşma ve ilçemizin güzelliklerini paylaşmak için yapacağımız festivalimize, tüm halkımızı, gurbetçi kardeşlerimizi ilçemize davet ediyorum.” dedi.