Devrek Kaymakamlığınca oluşturulan İlçe Turizm Kurulu toplantısı Devrek Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu başkanlığında TSO Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) TOBB Zonguldak İli Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu, Devrek MYO Doktor Öğretim Üyesi Şule Kıycı, Devrek Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Tığ, Devrek Öğretmenevi Müdürü Hüseyin Okay, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü personeli Ceyhun Budak TSO Genel Sekreteri Cihat Yaban katıldı.

Devrek’in Eko-Turizm potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla yapılan toplantıda, turizm faaliyetleri kapsamında Zonguldak’ın en  fazla coğrafi işaretli yöresel ürünlerine sahip ve doğası ile  bir cazibe merkezi konumundaki Devrek’in turizmine katkıda bulunmaz, ilçede turizmin geliştirilmesi konuları ele alındı.

 Devrek TSO Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu yaptığı konuşmada, “Tarım ve sanayisiyle gelişen şehirlerin turizminin de geliştiği bir gerçektir. Bizler de bölgemizin ve ilçemizin turizmini yaşamın olmazsa olmazı olarak kabul etmeliyiz” dedi.

Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu da, “Devrek doğa, tarih ve kültürel anlamda oldukça zengin ama girişimci sorunu var. Geleneksel yöntemlerle geleceği bütünleştirerek ilçemizin turizmini ayağa kaldırmalıyız, bu konuda herkes elinden geleni yapmalıdır” diye konuştu.

Toplantıda, Devrek’in tarihi, kültürel, inanç turizmi, doğa, yöresel ürün ve ekoturizminin canlandırılmasına yönelik görseller oluşturulması da karar altına alındı.

Editör: TE Bilişim