Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Kütüphane Haftası’nın başlaması nedeniyle Devrek İlçe Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti.

Devrek İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hakan Uzun ve personelinin Kütüphane Haftasını kutlayan Başkan Bozkurt, kütüphane hakkında bilgi aldı. Kütüphanede bulunan okurlarla sohbet ederek talep ve önerilerini dinledi.

Halkımıza okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini artırmak ve bilgili bir toplum yaratılmasında kütüphanelerin büyük önem taşıdığını belirten Başkan Bozkurt,

“Geçmişle günümüz arasında köprü görevi gören kütüphaneler, bir toplumun bilgi birikiminin, kültür ve medeniyetinin en büyük hazinesidir. Bireylerin araştırma, öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kütüphaneler, yaşam boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçası olmuştur, olmaya da devam etmektedir”dedi.

Belediye olarak her zaman kamu kurum ve kuruluşlarının yanında olduklarını de Belirten Başkan Bozkurt, kütüphanemizin bütün eksikliklerinin giderilmesi, yapılması gerekenleri yapma konusunda hazır olduklarını da ifade etti. Başkan Bozkurt şöyle konuştu:

“Milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerleri yüksek, kendine güvenen, analitik düşünebilen genç nesillerin yetişmesinde elbette kütüphane mensuplarının da payı yadsınamaz. Bu vesileyle, bu haftanızı en kalbi duygularımla kutluyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum”