Devrek'in gururu "Gökkurt Karaelmas" ekibi ödüllendirildi.

Yaptıkları İnsansız Hava Aracı (İHA)'yla finale kalmayı başaran ve Bursa Yunuseli Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST Liseler Arası İHA Yarışması’na ‘Serbest Kanat’ kategorisinde “Gökkurt Karaelmas İHA” projesiyle katılan Devrek Anadolu Lisesi öğrencileri, 700 takım arasından finallerde 20. seçilerek Devrek'e büyük gurur yaşatmıştı.     

İlk kez katıldığı yarışmada gösterdiği başarıyla Devrek'ten bu kategoride katılma hakkı kazanan tek takım olarak dikkat çeken ve 700 takım arasından 20. seçilerek Devrek'e büyük guru yaşatan "Gökkurt Karaelmas İHA" takımı belgeyle onurlandırdı.

TEKNOFEST’in ardından Devrek'e dönen takım, Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya ve Şube Müdürleri Muhammet Atlı ve Özkan Poyraz tarafından başarı belgesiyle onurlandırıldı.

 Müdür Kahya, Devrek Anadolu Lisesi Müdürü Siyami Akpınar, Takım danışman Öğretmeni Burak Demirci ve ogrenciler Aybüke Kurtulbaş, Firdevs Nur Akyaz, Eray Mustafa Sarı, Ulaş Topal ve Ramazan Uygar Bekmezci'yi tebrik ederek, başarılarının devamını diledi ve takımı belgeyle onurlandırdı.

Elde ettikleri tecrübenin bir klıavuz olacağını belirten takım danışman Öğretmeni Burak Demirci:  "TEKNOFEST havacılık yarışmalası gibi büyük bir yarışmada Devrek adına yarışmak bizim için çok büyük bir gururdu. Takım olarak öğrencilerimle birlikte elmizden gelenin en iyisini yaparak Devrek'i en iyi şekilde temsil etmek için yarıştık. Rakiplerimiz arasında çok yüksek bütçeli takımlar, Özel Liseler, Proje okulları, Bilim Sanat merkezleri, Fen Liseleri gibi Türkiye çapında başarılı olan ve tanınan okullar bulunmaktaydı. Bu rakipler arasından aldığımız sonuç, edindiğimiz tecrübe ve bilgi birikimi sayesinde yarışmadan çok büyük bir kazanç ile ayrıldığımızı düşünüyorum. elde ettiğimiz tecrübe bir sonraki yarışmlarda bize bir kılavuz olacak. Bu yarışmaya katılmamızda katkıları olan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

 Ayrıca "Gökkurt Karaelmas İHA" takımını Bursa TEKNOFEST alanında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ziyaret etmişti.