Devrek'te sanayi kuruluşlarından gelen talep üzerine forklift operatörlüğü kursu düzenlenecek.

Devrek  Ticaret ve Sanayi Odası ile Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında; İş Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzük ve Yönetmelikleri çerçevesinde istenen türünden İş Makinaları(Kaldırma, Yükleme, İstifleme) Forklift alanında İş Makinaları operatörlük kursu açılması için protokol imzalandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Haldun Hacılulaoğlu; "Sanayi kuruluşlarımızdan Odamıza gelen talepler üzerine  Devrek TSO ve Devrek Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliğiyle İş Makinaları (Kaldırma,Yükleme,İstifleme) Forklift alanında İş Makinaları operatörlük kursu düzenlenlemek adına protokol imzalanmıştır.

Düzenlenecek kurs kapsamında kursiyerlere iş makinalarının ve ekipmanlarının tanıtılması ve doğru kullanılması, iş makinası kullanımında emniyet ve güvenliğin sağlanması, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılması, aracın ayarları ile ilgili becerilerin kazandırılması, iş makinalarının periyodik bakımları, arıza belirtilerinin yorumlanabilmesi, müdahale edilebilecek arıza türleri, iş makinalarının özelliklerine göre enerji tasarrufu ve çevre ilişkisi, iş makinasının taşıma kuralları, her türlü inşaat çalışmaları sırasında yapılacak trafik işaretlemeleri ve iş makinaları kullanımı konusunda eğitim verilecektir.

Kaldırma ve Yükleme (Forklift) ve İş Makinaları Operatörlük Kursu bitiminde kursiyerlerimize Operatörlük Belgesi (Sertifika) verilecektir. Kurs tarihleri ve saatleri başvurular sonrasında belirlenecektir."