Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan “eTwinning Projesi” kapsamında Devrek Fatih İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Nazmiye Tığ, “Kalbimin Ağacı Yurdumun Ağacı” adlı bir proje kurdu.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımıyla okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa'daki okullar arası işbirliğini teşvik eden “eTwinning Projesi” kapsamında öğretmen Nazmiye Tığ’ın hazırladığı “Kalbimin Ağacı Yurdumun Ağacı” adlı projeye Gökçebey’den Esra Yalçınkaya kurucu ortak olurken, Azerbaycan’dan Ramia Sadigova, Antalya’dan Nazan Karakoç ve Hüsniye Kaman, Kayseri’den Ayşenur Baran, İzmir’den Özlem Seven ve Hatay’dan da Gönül Usta Özdemir ortak olarak katıldılar.

Anasınıfı, Özel Eğitim ve Sınıf Öğretmenleri ile öğrencileri bir araya getiren projeyle, Türkiye ve Dünya’daki ağaçların tanıtılması amaçlıyor. Bunun içinde projede çeşitli web araçlarıyla etkinlikler yapılması, webinarlara, gezilere  ve sergilere yer verilmesi, okullar arası işbirliği kurularak ortak çalışmaların yapılması hedefleniyor. Projeyle ayrıca öğrencilere ekip ruhu aşılanacak, eğitimde web 2.0 araçlarını tanımalarına olanak sağlanacak. Proje üç final ürünüyle Ocak ayında son bulacak.

Devrek Fatih İlkokulu Müdürü Ahmet Metin Işıldak konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Kalbimin Ağacı Yurdumun Ağacı projemizle eTwinning Projesi yolculuğuna devam edeceklerini” söyledi.

Işıldak şöyle konuştu:
 “Okulumuzda eTwinning Projelerine devam ediyoruz. Anasınıfı öğretmenimiz Nazmiye Tığ 2021-2022 eğitim öğretim yılında da küçük yaştaki öğrencilerine ağaç ve doğa sevgisi kazandırma, ağacı ve yeşili koruma, yurdumuz ormanlarına sahip çıkılması adına ‘Kalbimin Ağacı Yurdumun Ağacı’ projesiyle etiwinning yolculuğuna devam ediyor. Öğretmen ve öğrencilerimizi projeleri nedeniyle kutluyor ve başarılar diliyorum.”

Editör: TE Bilişim