AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Ereğli-Devrek karayolunun son durumuna ilişkin açıklamada bulundu. Yol güzergahının ciddi bir maliyet getirdiğini, güzergahın 12 kilometrelik kısmına henüz el sürülmediğine dikkati çeken Uçar, konuyu Ulaştırma Bakanına aktardıklarını, yol güzergahının bir an önce tamamlanabilmesi için üzerlerine düşen tüm sorumluluğu yerine getirme gayretinde olduklarını söyledi. Uçar, şu bilgileri verdi:
"EREĞLİ-DEVREK YOLU CİDDİ BİR MALİYET"
"Ereğli-Devrek yolu ciddi bir maliyeti var. Hem altına hem yukarısına duvar yapıyor, arasını doldurarak geçtiğiniz çok maliyetli, külfetli, teknik anlamda da sıkıntılı bir yol. Malum bir mesafeye kadar burayı tamamladık, bitirdik. Buradan 12 kilometrelik bir mesafemiz kaldı, hiç el sürülmemiş. Önümüzdeki dönem başlanacak. Devrek'ten Ereğli kısmına gelen bölgemizde 3,5 kilometrelik kısım var. Duvarları çekilmiş ama alt yapısı yapılmamış. Yüklenici firma onun üzerinde çalışıyor, 2-3 ay içerisinde inşallah onu bitirecekler, asfaltı tamamlayarak ulaşıma açacaklar. 3,5 kilometrelik mesafe hazır olmuş oluyor.
BAYBURT GRUP AÇIKLADI
11 kilometrelik kısımın da yeniden açılması gerekiyor. Bayburt grup yüklenici firma, firma bu yıl içerisinde tekrar başlayacağını ve 2023 yılına kadar bu projeyi bitireceğini söylüyor. Biz de sürekli takip ediyoruz. Ulaştırma Bakanımıza söylüyoruz. Bu süreci rahatlatan bir döneme girdik"


 

Editör: TE Bilişim