Devrek Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri geliştirdiği İnsansız Hava Aracı(İHA) ile detaylı Tasarım Raporu ve uçuş videoları puanlamasında 100 üzerinden 93,33 puan alarak 9-14 Ağustos tarihleri arasında Afyon’da düzenlenen  TEKNOFEST İHA yarışması finallerinde Zonguldak’ı temsil etti.

Devrek Anadolu Lisesinde danışman öğretmenliğini Burak Demirci’nin yaptığı takım kaptanı Uygar Bekmezci, takım üyeleri Eren Gebeş, Hazal Genç ve Naz Saraç olmak üzere beş üyeden GÖKKURT İHA takımı Afyon’da düzenlenen  TEKNOFEST İHA yarışması finallerinde sabit kanat kategorisinde yarışan 80 takım arasından Türkiye 6.'sı olarak büyük bir başarı elde etti.

Türkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST yarışmaları Türkiye’nin dört bir yanında büyük bir coşkuyla sürerken, TEKNOFEST rüzgârı Anadolu’yu sarmaya devam ediyor. İnsansız Hava Araçları (İHA) yarışları 09 Ağustos –14 Ağustos tarihlerinde Afyon’da gerçekleştirildi.

TÜBİTAK yürütücülüğünde gerçekleşen yarışma Döner Kanat ve Sabit Kanat olmak üzere iki farklı kategoride düzenleniyor. Liseler kategorisinde bu yıl olağanüstü sayıda başvurunun yapıldığı yarışmada 80 döner kanat, 80 sabit kanat olmak üzere 160 lise takımı finallere katılarak, tasarlayarak  ürettikleri İnsansız Hava Araçlarını yarıştırmaya hak kazandı.

Devrek Anadolu Lisesi İHA takımı GÖKKURT'ta sabit kanat kategorisinde detaylı Tasarım Raporu ve uçuş videoları puanlamasında 100 üzerinden 93,33 puan alarak İHA yarışmaları finallerine katılan Türkiye’deki 80 takımdan biri olarak ve 9 – 14 Ağustos 2022 tarihlerinde Afyon Motor Sporları Merkezi’nde düzenlenen yarışma finaline katıldı.

Okul olarak TEKNOFEST İHA yarışması finallerine katılan 80 takım içerisinde 6.cı olarak muhteşem bir başarı elde ettiklerini belirten  Devrek Anadolu Lisesi Müdürü Siyami Akpınar;

"Okulumuz GÖKKURT İHA takımımız danışmanlığını  öğretmenimiz  Burak Demirci; takım kaptanı Uygar Bekmezci, takım üyeleri Eren Gebeş, Hazal Genç ve Naz Saraç olmak üzere beş üyeden oluşmaktadır. İlçemizi ve ilimizi temsil eden okulumuz İHA takımı GÖKKURT Sabit Kanat Kategorisinde bir hafta süren yarışmaların neticesinde finallere katılan 80 takım içerisinde 6.cı olarak muhteşem bir başarı elde etmiştir. Ayrıca zorlu ve yüksek rekabetin yaşandığı yarışmada İHA’ların yapması gereken görevleri tamamlayabilen sadece 19 takım yarışma sonucunda sıralamaya girebilmiştir.

TEKNOFEST’in festival ve gösteri bölümü ise3 0 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında Samsun ilinde düzenlenecek, okulumuz İHA takımı GÖKKURT da festivalde yerini alacak. Takım üyeleri festival alanındaki İHA standında ürettikleri İHA’yı tanıtacaklardır.

Projenin başlangıcından bugüne kadar bize desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ercan Kahya’ya ve ulaşım aşamasındaki katkılarından dolayı BÜKRÜ YAPI’ya teşekkür ediyoruz."dedi.

Editör: TE Bilişim