Devrek’te, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Zafer Konseri yapıldı.

Devrek Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Devrek Cumhuriyet Alanında Türk Halk Müziği

Sanatçısı Canan Başkaya sahne aldı.

Canan Başkaya, “Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki düşmana son büyük darbenin vurulduğu 30 Ağustos Zaferi’nin 99. yıldönümü tüm ulusumuza kutlu olsun” dedi.

Başkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “30 Ağustos Zaferi’yle taçlanan Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın, toprakları işgal edilmiş, silahları elinden alınmış ve yıllarca süren savaşlar sonucunda tüm kaynakları tükenmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından ulusal bir devlet ile ordu yaratma mucizesini gerçekleştiren Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ve yakın silah arkadaşlarına ve kahraman ordumuza minnettarız ve şükranlarımızı sunuyoruz”

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt da, ”Özgürlüğün, laik Cumhuriyet ile demokrasinin müjdecisi olan ve onurla, gururla kutladığımız Zafer Bayramı, ümmetten millete giden, sorunlarla dolu yolun inançla, kararlılıkla aşılmasıdır. Bugün de en önemli ve vazgeçilemez görevimiz, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü, laik Cumhuriyetimiz ile sosyal hukuk devletini savunmak, korumak ve sonsuza kadar yaşatmaktır” dedi.

Yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kalan Canan Başkaya, birbirinden hareketli türkülerle sevenlerini coşturdu. Başkaya’ya özellikle gençler yoğun sevgi gösterilerinde bulunurken, seslendirdiği,  “Bir Daha Gel Samsun’dan”, “İzmir Marşı”, “Hoşgelişler Ola” ve “10.Yıl Marşı”na halk da eşlik etti.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt konser sonrasında Başkaya’ya teşekkür ederek, Devrek Bastonu ile plaket sundu.

Editör: TE Bilişim