Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923'te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP, 98. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

CHP'nin kuruluşunun 98. yıldönümü nedeniyle Devrek’te bir tören düzenlendi.

Törene, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, CHP Devrek İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Uzundal, CHP Çaydeğirmeni Belde Başkanı Murat Çakır, parti yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Tören, CHP Devrek İlçe Başkanlığı çelenginin Atatürk Anıtı’na konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü’nün konuşmasıyla devam etti.

Başkan Bükrü, “Büyük Önderimizin mirası sorumluluğumuz, sözleri pusulamızdır. O, ‘Umutsuz durumlar yoktur. Umutsuz insanlar vardır. Ben asla o umudumu yitirmedim’ demişti, bizim de umudumuz her geçengün daha artarak yeşeriyor”dedi.

 CHP’YE GÖNÜL VERENLER BU ONURLU MİRASIN SAHİPLERİDİR

Konuşmasında, 99 yıl önce 9 Eylül 1922’de, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kumandasındaki orduların İzmir’i düşman işgalinden kurtardığını, ondan bir yıl sonra da CHP’nin kurulduğunu hatırlatan Başkan Bükrü, “Cumhuriyet Halk Partisi Kuvâ-yi Milliye’den, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nden neşet etmiş ve tohumları bu topraklara resmi kuruluşundan yıllar önce Kurtuluş Savaşı meydanlarında atılmıştır. Partimizin ilk kurultayı, milli sınırlar içinde vatanın bölünmez bir bütün olduğunun, manda ve himayenin asla kabul edilmeyeceğinin dünyaya haykırıldığı Sivas Kongresi’dir. Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül verenler, bu onurlu mirasın sahipleridir.”dedi.

MİRASI SORUMLULUĞUMUZ SÖZLERİ PUSULAMIZDIR

CHP’nin sadece kurtuluşun partisi olmadığına vurgu yapan Başkan Bükrü,

“Güçlü kökleriyle bir asır boyunca en sert rüzgarlara karşı duran CHP, üç büyük devrimle; Cumhuriyetle, çok partili hayatla ve sosyal demokrasiyle tanıştıran parti olmuştur” diye konuştu.

Atatürk’ün, “Umutsuz durumlar yoktur. Umutsuz insanlar vardır. Ben asla o umudumu yitirmedim” sözünü hatırlatan Başkan Yaşar Bükrü, “Büyük Önderimizin mirası sorumluluğumuz, sözleri pusulamızdır”dedi.

Başkan Bükrü sözlerini, “Şimdi tan vaktidir. Milletimiz için gün yeniden doğmakta, asırlık çınarın taze filizleriyle, umutlar yeniden yeşermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yılı ve Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun 98. Yıldönümünü kutluyor, partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan kılmak için canını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde tamamladı.

Editör: TE Bilişim