Devrek Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sanat İçin Yola Çık Kültür ve Sanat Derneği’nin ortak projesi olan “Gezen Sinema Tırı” Devreklilerle buluştu.

Devrek Cumhuriyet Alanı’nda kurulan “Gezen Sinema Tırı” ile açık havada çocuklar için “Kral Şakir” ve “Rafadan Tayfa”, yetişkinler sinemaseverler için de “Şampiyon” filminin gösterimi yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğiyle başta çocuk ve yetişkinler olmak üzere herkesi ücretsiz sinemayla buluşturmayı hedefleyen “Gezen Sinema Tırı” Devrek’teki gösterimlerine başladı. Gösterim öncesinde çocuklarla buluşan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, sahne önünde sanatçı Erol Gözen ile birlikte çocuklara pandemi kurallarına uymaları konusunda bilgiler vererek bu kurallara nasıl uyacakları konusunda görsel ve uygulamalı eğitim verdiler.

Başkan Bozkurt çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, “Sevgili çocuklar, pandemi kurallarına ne kadar çok uyarsanız -sizlere söz veriyorum- bu tür etkinliklerle sizleri daha çok buluşturacağım. Sizler bizim için çok önemlisiniz, sizin sağlığı bizim için çok önemlidir, bizler de sizlerin sağlığı için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.

 Başkan Çetin Bozkurt’un, “Pandemi kurullarına uyacak mısınız?” sorusuna, çocuklarda hep birlikte “Evet” yanıtı verdi.

Açık havada, Ekin Koç, Farah Zeynep Abdullah, Melis Sezen, Fikret Kuşkan ve Sibel Taşçıoğlu başrollerinde yer aldığı, Ahmet Katıksız tarafından yönetilen 2018 yapımı “Şampiyon” filminin gösterimi yapıldı.

Bu akşamda Cumhuriyet Alanı’nda açık havada, çocuklara ve ebeveynlerine yönelik filmler izlettirilecek.

Editör: TE Bilişim