Devrek'te define aramak için evden çıkan Nizamettin Güllüoğlu (49), 4 gün sonra kazdığı çukurda ölü bulundu. Güllüoğlu'nun eksoz gazından zehirlenerek öldüğü düşünülüyor.
  Olay Devrek'in Yeşilöz Yeşilöz merkez mahallesinde meydana geldi. Güllüoğlu'nun 4 gündür evine  dönmemesi üzerine köylüler arama çalışması başlattı. Güllüoğlu'nun önceden ormanın bir kilometre içerisinde kayalık alanda kazdığı hazine kuyusunun olduğu bölgede arama çalışması başlatan köylüler kuyuda duran bir giysi parçası görünce jandarmaya haber verdi.
  İhbar üzerine olay yerine jandarma, Devrek Belediyesi İtfaiyesi ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine varan Devrek Belediyesi İtfaiye ekipleri Güllüoğlu tarafından hazine aramak için açılan sekiz metrelik kuyuya gaz maskeleri ile indiğinde Güllüoğlu'nun kazdığı çukurda hilti kırıcı delici ve ışıklandırma için kullandığı jenarötorün eksoz gazından zehirlenerek  öldüğünü  ve bedeninin çürümeye yüz tuttuğu belirledi.
   Nizamettin Güllüoğlu'nun cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Atattürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
  Ayrıca Güllüoğlu'nun  eşinden ayrı olduğu çocuklarının da devlet tarafından sahiplendiği bu yüzden psikolojik sıkıntılar  içinde olduğu için bölgenin değişik yerlerinde buna benzer hazine aramak için daha öncede dehlizler açtığı edinilen bilgiler arasında.

Editör: TE Bilişim