Devrek Halk Eğitim Merkezi tarafından “Bağlama Dinletisi, Türk Sanat Müziği Konseri” düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nde düzenlenen etkinliğe, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, AKP devrek İlçe Başkanı Murat durdubaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, Devrek İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cihan Durdubaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Devrek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yaşar Özlüoğlu, 1 Eylül 2021 tarihinden bugüne kadar 160 kurs ile 2 bin 350 kursiyere eğitim verdiklerini, söyledi.

Özlüoğlu şöyle konuştu:

“2021-2022 eğitim öğretim döneminde de kurslarımızla vatandaşlarımızın hem kendilerini geliştirmelerine, yeni bilgi, beceri ve sosyal çevre edinmelerine katkı sağladık. Maalesef tüm dünyanın içinde bulunduğu pandemi nedeniyle zaman zaman mecburi kısıtlamalara gidilmesine rağmen bu salgın şartlarının en etkili olduğu zamanlarda bile faaliyetlerine ara vermeyen Halk Eğitim Merkezimiz her zaman, her yerde, herkes için eğitim şiarıyla çeşitli alanlarda 1 Eylül 2021 tarihinden bu güne kadar 160 kursta 2 bin 350 kursiyere eğitim hizmeti verilmiştir.”

Kurs eğiticisi Hamidiye Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Siyami Tığ eşliğinde düzenlenen konserde, kursiyerler birbirinden güzel eserler seslendirerek dinleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt da, konserin bitiminde yaptığı konuşmada, etkinliğe emeği geçenleri kutladı, kursiyerlere de başarılar diledi.

Başkan Bozkurt şöyle konuştu:

“Bu akşam bizleri Anadolu’nun kökleri Pir Sultan’dan Karacaoğlan’a, Neşet Ertaş’tan Nesimi’ye götürdünüz. Anadolu kültürünü bir kez daha yaşattınız. İyi ki ozanlarımız var, iyi ki türkülerimiz var iyi ki sizler varsınız. Ben bu etkinliğe emeği geçen herkesi kutluyor başarılarının devamını diliyorum”

Konser sonrasında, Bağlama Kursu’nda başarılı olan kursiyerlere belgeleri Başkan Çetin Bozkurt ve Ercan Kahya tarafından verildi.