Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 3 gün önce ailesinin kayıp ihbarında bulunduğu Enes Merdivan'ın(19), ormanlık alanda yakın arkadaşı İ.Ç(19) tarafından av tüfeğiyle öldürüldüğü ortaya çıktı. İ.Ç.’nin jandarma ekipleri ile birlikte arama çalışmalarına da destek verdiği öğrenildi.

Enes Merdivan'ın kaybolduktan sonra en son birlikte görüldüğü yakın arkadaşı İ.Ç'nin de dün öğle saatlerinde Çaydeğirmeni beldesinde jandarma ekiplerince ifadesi alınmak üzere karakola götürüldüğü öğrenildi. Olayla ilgili bilgisi bulunmadığını iddia eden İ.Ç., ifadesinin ardından serbest bırakılırken köy ve çevresinde yapılan aramalara da katıldığı ortaya çıktı. Köylüler, İ.Ç.'nin cinayeti işlediğinin ortaya çıkmasının ardından büyük şok yaşadı.

GÖMMEK İSTEMİŞ
İ.Ç.'nin cinayeti anlattığı N.K.'nın vicdanı rahat olmadığı için  jandarmaya ihbarda bulunduğu öğrenildi. İ.Ç.'nin olayın ardından aradığı N.K.'yı öldürdüğü Merdivan'ın motosikletiyle aldıktan sonra cinayeti nerede ve nasıl işlediğini anlattığını ve gömmek için yardım istediği öğrenildi. N.K.'nın olaydan bir gün sonra İ.Ç.'nin evinde kaldığı, sabah ise korkarak gittiği jandarma karakolunda cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. Jandarma ekipleri, kaçan İ.Ç.'yi yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.

Editör: TE Bilişim