Devrek’te su fiyatlarına yapılan indirimin Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri tarafından yaptırıldığı haberleri sonrasında Devrek Belediye Başkan Vekili Faik Mekik bir açıklama yayımlayarak “Ortak karar alınmıştır. Şimdi muhalefette kalanlar kendileri yaptırmış gibi göstererek şirin görünmeye çalışıyor” ifadelerine yer verdi.
Basında konunun çarptırıldığını ifade ederek suya indirimin Ak Parti ve CHP grubunun ortak kararı ile indirim yapıldığını belirten Faik Mekik açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
“Bugün sosyal medyada yer alan Belediyemizle ilgili “AK Parti Grubu suya indirim yaptırttı” şeklindeki haber, çarpıtılmış ve eksik bilgiler içermektedir.
Bilindiği gibi, Devrek Belediye Meclisinin Eylül Ayı Olağan Toplantısında AK Parti Grubu, uygulanan su fiyatı, katı atık ve atık su bedellerinin yeniden değerlendirilmesi hususunda önerge vermiştir.
Söz konusu bu öneriyi Sayın Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt, memnuniyetle kabul etmiş, Kasım ayı gelir tarife cetvellerinde değerlendirilmesini ve Plan Bütçe Komisyonunda bu konunun gereğinin yapılacağını, belirtmiştir.
Buna istinaden 07.10.2020 tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonu toplanarak, Başkan Çetin Bozkurt’un CHP’li Plan Bütçe Komisyonu Üyelerine (fiyatların 2019 yılı uygulamasına geri çekilmesi) talimatları doğrultusunda konu değerlendirilmiştir. Komisyonda bulunan gerek AK Parti’li gerekse CHP’li Üyelerin ortak kanaati ve oybirliğiyle su ücretleri katı atık ve atık su bedelleri belirlenmiş ve Meclis’e sunulmuştur. Belediye Meclisi’nin de yine tüm üyelerinin ortak ve muhalefet edilmeksizin oybirliği kararı söz konusudur.
Bu konuyu “Sanki AK Parti’nin lütfu”ymuş gibi basına servis edenlerin ve ettirenler halkımıza doğruları söylemekten kaçınmıştır. 
15 yıl başkanlığı ve mecliste çoğunluğu bulunan AK Parti Grubu, geçmişte yapmadıkları indirimleri muhalefette kalınca kendileri yaptırmış gibi göstererek halkımıza şirin gözükme derdine düşmüştür. Bu kararda olduğu gibi iktidarı ve muhalefetiyle halkımızın ve Devrek’imizin menfaatine olan her türlü konuda ortak hareket ettik, etmeye de devam edeceğiz.
Ayrıca Belediyemizin Ak Parti’li Meclis Üyelerinden, son bir yıl içinde elektriğe % 32.3, doğalgaza % 34.7 oranlarında yapılan zamların da geri alınması hususunda AK Parti Genel Merkezi ve Hükümet’ten talepte bulunmaları en büyük dileğimizdir. 
Bu arada AK Partili Meclis Üyelerinden, 15 yıllık yerel iktidarlarında suya neden sürekli zam yaptıklarını, -belediye CHP’ye geçince- şimdi neden zamma karşı olduklarını da açıklamalarını bekliyoruz.
Geçtiğimiz yıl içinde yaptığımız yüzde 25 oranında indirimle Zonguldak’taki belediyeler arasında suyu halkına en ucuz sunan belediye olduğumuzu da hatırlatmak isteriz. Bunların amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu aşikardır.”

Editör: TE Bilişim