Devrek Belediye Meclisi 2021 Ekim Ayı Olağan Toplantısı Başkan Çetin Bozkurt başkanlığında yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra 2 maddenin daha gündeme ilave edilmesi konusu görüşüldü ve gündemin 2. maddesinde yer alan Türlü İşler Komisyon Raporunun görüşülmesine geçildi. Komisyonun aldığı karar gereği Devrek’te, Pazartesi günleri Canlı Hayvan Pazarı kurulmasına oybirliğiyle karar verildi.
Gündemin 3. Maddesinde yer alan Zonguldak Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğünün Filyos Vadisi İçme Suyu ve Alt Yapı Hizmet Birliğine Üye olunması kararının güncellenmesi konusu da görüşülerek oybirliğiyle karara bağlandı.
Gündeme ilave olan 4. Madde ile belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet arazöz ile Su İşleri Biriminin ihtiyaç duyduğu 1 adet kamyonet alınması için İller Bankası A.Ş’den 1,5 milyon liralık kredi alanması talebi görüşülerek Türlü İşler Komisyonuna havale edildi.
Yine gündeme ilave edilen 5. Maddede yer alan ve Mart ayından beri İmar İşleri Komisyonunda bekletilen belediyeye ait yol artığı 259.3 metrekarelik gayrımenkülün satılması konusu ele alındı. Madde AKP’li Meclis Üyeleri tarafından İmar Komisyonunda bekletilen dosyanın komisyon kararıyla gündeme getirilmesi istenilerek reddedildi.

Daha sonra toplantıya ara verildi. Verilen aranın ardından Başkan Çetin Bozkurt gündemin 4. Maddesinde yer alan 2 adet araç alımı için yapılan kredi talebinin Türlü İşler Komisyonu tarafından yarın sabah ele alınarak Meclis Toplantısında yeniden görüşülmek üzere 8.10.2021 Cuma günü toplantıya devam etmek üzere birleşime ara verdi.