FETÖ’ye, cemaat yapılanmalarına en başından beri en fazla karşı olan isimlerden biriydi İsmet Akyol. 
Çaycuma Eğitim-Sen temsilcisi iken 7 Şubat 2017 tarihinde yayınlanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile görevinden ihraç edilen Gökhan Taner Günsan ile birlikte adaletin tecelli etmesini bekledi.
Görevden alındığında Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteriydi. Çaycuma Sipahiler Ortaokulunda Türkçe Öğretmeni olarak görev yaparken öğrencilerinden koparıldı.
Yaklaşık 5 yıl 5 oldu ihraç edileli.
Hala bekliyor.
Sabırla.
İnatla.
Küsmeden.
KESK yöneticisi ve üyesi olması, hükümetin eğitim politikalarına yönelik eleştirileri, muhalif söylemleri zaman zaman kendisini hedef yapsa da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, FETÖ ile mücadele için alınan kararlar sonrasında en çok mağdur edildiğine inanılan insanlardan biri o.
Aksoy’un başına gelenlere bazı Ak Partili isimlerin de tepkili olduğu biliniyor.
Olay ve süreç politik görüş ayrılıklarının ötesinde toplumsal bir vicdan meselesine dönüştü.
Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi iken görevinden alınan ve daha sonra ailesi ile birlikte çocuğunun eğitimi için İzmir'e yerleşen Gökhan Taner Günsan görevine OHAL Komisyon kararıyla yeniden görevine iade edildi.
Yine aynı gün aynı KHK ile görevinden ihraç olan İsmet Akyol için ise bekleyiş devam ediyor.
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında sendika yöneticisi sıfatıyla yaptığı açıklama nedeniyle Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından savcılığa ihbar edilmişti Akyol.
Savcılık kovuşturmaya gerek görmemişti.
Hakkında başka soruşturma açılmadı.
Savcılık kanalıyla Akyol’u devre dışı bırakamayan isimler organize şikayetler doğrultusunda OHAL kapsamında görevden alınmasında etkili oldu.
O isimlere sormak lazım.
Onca FETÖ’cü elini kolunu sallaya sallaya gezerken gücünüz sırf muhalif bir sendikacı olduğu için İsmet Akyol’a mı yetti.
Vicdanınız rahat mı?

Editör: TE Bilişim