-ÖZEL HABER-

Zonguldak’ın Filyos Beldesi’nde yapımı süren 4 yıldızlı otel inşaatının sahibine ve müteahhidine toplamda 6 milyon 825 bin 121 lira 192 kuruş ceza kesildi.
“Rüşvet alamadı, ceza kestirdi” iddialarını değerlendiren Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal “Söylenenler yalandan başka bir şey değil” dedi.
Cezanın kesilme nedenini Z HABER’e anlatan Başkan Ünal, Güpgüpoğlu’nun ruhsata aykırı iş yaptığını bu nedenle ceza kesildiğini ifade etti.
Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
DAHA ÖNCE UYARDIK!
Bu iş baştan aşağı yalan üzerine kurulmuş bir senaryo. Bu adamın Filyos’ta otel inşaatı var. Aldığı arsa belediyenin malı ve ihaleyle aldı. Belediye burayı sözleşme ile sattı. Sözleşmede derki “ruhsat tarihinden sonra 24 ayda bitecek teslim edilecek. Ruhsat tarihi 01.03.2017 24 ay sonra bitmesi gereken tarih de 01.03.2019. Bu tarihte bitmediği gibi 5 yılda bitmeyen inşaat ruhsatı hükümsüz kalır. 5. yılı da 2022’de bitiyor. Biz bu adamı bu oteli bitiremeyeceksin diye uyardık. Bir de otelin yanında yaptığı duvarı projeye uygun yapmasını istedik. Ancak bu arkadaşımız otelin bir tarafına duvar yaptı projeye aykırı. Öbür tarafa da duvar yapmaya başladı bu da projeye aykırı. Projeye uyması için uyardık bu “duvar inşaatını durdururuz” dedik. 
BİZİ DURDURMAK İÇİN İFTİRAYA BAŞLADI
Bu zaman zarfında yapı denetim firması da inşaatta bazı imalat hatası olduğu yönünde bilgiler verdi. 
Biz sıkıştırınca da yapı denetim şirketi inşaattaki eksikleri belediyeye bildirdi. Otel inşaatını 16 Haziran da satılığa çıkarttı.
Ben de belediye başkanı olarak konuyu imar müdürlüğüne havale ettim. Tabi bu olacakları önceden bilen otel sahibi bizi frenlemek için aslı astarı olmayan iddialar ortaya attı. Basın yoluyla da yalan ifadelerle bize saldırmaya başladı. 
Biz kanunun verdiği yetkiyi uyguluyoruz. Biz kanuna aykırı iş yapılmasına müsaade etmeyiz. Kanuna uygun bir şekilde cezai işlem uygulandı.
KANUNSUZ İŞE ENGEL OLUNCA KÖTÜ OLDUK!
Bundan sonraki süreçte inşaatı projeye uygun hale getirmesi gerekir. Yine olmazsa bunu hukuk çözer. Benim onların 100 bin TL’sine ihtiyacım yok. Yalanlarına yalan katarak elektriği kestirdiğimi söylemiş diyor. Ben BEDAŞ’ın müdürü değilim ki nasıl kestireyim. Yargı ne karar verirse biz ona uyarız dedi.
Bu şahıs yine belediyenin başka bir arazisini alarak bina yaptı. İnşaat ruhsatı aldı o zaman sıkıntı yoktu. Şimdi mi oldu. Hukuka uygunken bir şey demedik. Şimdi hukuka aykırı iken engel olunca mı sorun oldu.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim