Çaycuma’da “Eğitimin Çınarı” olarak bilinen Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü mezunu Ali Nuri Güntekin, ikinci kitabı ‘Dünden Bugüne’yi okurlarına imzalayacak. Güntekin, kitaptan elde edilen geliri Çaycuma Belediyesi burs fonuna bağışlayacak.

Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü mezunu, emekli öğretmen Ali Nuri Güntekin’in ikinci kitabı ‘Dünden Bugüne’nin söyleşi ve imza etkinliği, 2 Ekim 2021 Cumartesi günü saat 14.00’te Çaycuma Öğretmenevi Salonunda yapılacak.

‘DÜNDEN BUGÜNE‘NİN GELİRİ DE ÇAYCUMA BELEDİYESİ BURS FONUNA BAĞIŞLANACAK

‘Dünden Bugüne’ kitabında Ali Nuri Güntekin’in Zonguldak ve Çaycuma yerel basınında yayınlan yazıları ile anıları yer alıyor.  Güntekin, kitaptan elde edilen geliri üniversite öğrenimi gören ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmesi için Çaycuma Belediyesi burs fonuna bağışlayacak. Ali Nuri Güntekin, ilk kitabı olan ‘Damla' adlı şiir kitabının gelirini de Çaycuma Belediyesi burs fonuna bağışlamıştı.

“Duygularımı yazıya dökmeyi hep sevdim. Bazen şiir olarak, bazen düz yazı olarak. Bazen bir anı, bazen de yerelde yayınlanan bir gazeteye köşe yazısı olarak. Üzüldüğümde, sevindiğimde, kızdığımda yazarım. Ülkemin hal ve gidişatını gördükçe efkarlanıp yine yazarım. Velhasıl her koşulda yazmak için gerekçelerim çok.” diyen Ali Nuri Güntekin, imza gününde tüm dostlarını yanında görmekten mutluluk duyacağını söyledi.

1933 yılında Zonguldak Çaycuma Kahvecioğlu köyünde doğan Ali Nuri Güntekin, 1948 yılında girdiği Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsünden 1954 yılında mezun oldu. 1985 yılına kadar Milli Eğitime bağlı kurumlarda öğretmen ve yönetici olarak görev yaptı. Emekli olduktan sonra da başta özel eğitim kurumları ve sivil toplum örgütleri olmak pek çok alanda çalışmalarını sürdüren Güntekin, ülkedeki öğretmen örgütlülüğünün temeli sayılan Türkiye Öğretmenler Sendikası’nın (TÖS) Çaycuma Şube Başkanlığını yaptı ve kesintisiz olarak öğretmenlerin ekonomik, demokratik haklarını kazanma mücadelesi içinde yer aldı. Çaycuma’da yaşayan Güntekin, 2019 yılında ‘Damla’ adlı şiir kitabını çıkardı.

Editör: TE Bilişim