Çaycuma Belediyesi Belediye Meclisi aralık ayı toplantısında, nüfus ve yüzölçümü açısından farklılıklar gösteren mahallelerin dengeli bir yapıya kavuşturmak için mahalle sınırları üzerinde teknik çalışma yapılması kararlaştırıldı.

Çaycuma Belediyesinin aralık ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye meclis üyelerinin yanı sıra belediye daire amirlerinin de katıldığı toplantı Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı’nın ay içinde yapılan çalışmalar hakkında yaptığı sunumla başladı. Virüs salgını koşullarında bir yandan çalışan sağlığını koruyup diğer yandan da hizmetleri aksatmamaya çalıştıklarını söyleyen Kantarcı, “Virüs salgını giderek hızını artırıyor. Buna mukabil başta sokağa çıkma yasakları olmak üzere tedbirler de artırılmaya devam ediyor. Giderek büyüyen bu tehlikeden Allah hepimizi korusun. Hepimizin önlemlere çok dikkat etmesi gereken bir zamandayız. Arkadaşlarımız arasında pozitif çıkanlar, yakınlarının pozitif çıkması nedeniyle karantinaya alınanlar olmasına karşın faaliyetlerimiz devam ediyor” diyerek ay içinde yapılan çalışmalar hakkında meclise bilgi verdi.

MÜCAVİR ALAN İÇİNDE KALAN TOKİ EVLERİNİN BELEDİYE SINIRLARINA ALINMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Meclis gündeminde yer alan nüfus ve yüzölçümü açısından farklılıklar gösteren mahallelerin dengeli bir yapıya kavuşturulması için mahalle sınırları üzerinde teknik çalışma yapılması için sunulan teklif üzerine konuşan Başkan Kantarcı, “TOKİ evlerinin bulunduğu yer mücavir alan sınırları içinde kalıyor. Oranın belediye sorumluluk alanına alınması için çalışmalarımız sürüyor. Karamusa köyünün tamamının ya da bir kısmının sınırlar içine alınması söz konusu. Bu konuda bürokratik işlemler sürürüyor. TOKİ evlerinin bulunduğu yer ayrı mahalle mi olacak, ya da başka yere mi bağlanacak, mevcut mahalleler nasıl olacak bu konuda teknik bir çalışma yapılmasını arzu ettik. Teklif bu nedenle gündeme geldi” dedi. Başkan Kantarcı’nın konuşmasının ardından konunun komisyona havalesi oy birliği le kabul edildi. 3 maddeden oluşan gündemin görüşülmesinin ardından yeni yılın ilk meclis toplantısının 6 Ocak 2021’de yapılması kararlaştırılarak toplantı sona erdi.