Belediyemiz İstanbul Büyükşehir Belediyesinin gönderdiği kanal açma aracıyla 6.500 metre kanalizasyon ve yağmur suyu hattının temizliğini yaptı. Başkan Kantarcı: “Çok güzel bir dayanışma örneği sergileyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile onun değerli başkanı Ekrem İmamoğlu’na çok teşekkür ediyorum.”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı’nın ricası üzerine, Çaycuma’ya, bir kanal açma aracı gönderdi. İlçemizde  2 hafta çalışan araçla toplam 6.500 metre kanalizasyon ve yağmur suyu hattını temizliği yapılarak, şebekeden 100 metreküp malzeme çıkarıldı. Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı, mesai mefhumu gözetmeden çalışan İSKİ araç operatörleri, Nuri Karabacak ve Fatih Çevik’i Çaycuma Belediyemizin daire amirleriyle birlikte ağırlayarak özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Raif Mermutlu, Mahalli İdareler Koordinatörü ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Danışmanı Bülent Akköse ile katkı sunan tüm İSKİ çalışanlarına şükranlarını da sunan Kantarcı, operatörlere Çaycuma’mızın yöresel ürünlerinden oluşan birer paket de armağan etti.

ÇAYCUMA ADETA ANJİYO OPERASYONU GEÇİRDİ
Çaycuma’nın, 15 günde, adeta anjiyo olduğunu söyleyen Kantarcı, “İstanbul Büyükşehirden tıkanan kanalizasyon ve yağmur hattı şebekelerinin temizlenmesi için kanal açma aracı rica ettik. Sağ olsunlar, kırmadılar, İSKİ’nin en donanımlı araçlarından birini  göndererek önemli bir sorunun çözümüne katkı sundular. Gelen arkadaşlar ekiplerimizle büyük bir uyum içinde, mesai mefhumu gözetmeden çalışarak 6.500 metre hattın temizliğini yaptı. Ana kolektör hattımız başta olmak üzere, önemli hatların tamamında boru yüzeylerine yapışan malzemeler temizlenerek büyük bir sorunu son derece kolay bir şekilde hallettik” dedi
ŞEBEKEDEN YAKLAŞIK 100 METREKÜP MALZEME TEMİZLENDİ
Yapılan iki haftalık çalışmayla şebekeden yaklaşık 100 metreküp malzeme çıkarıldığını da söyleyen Kantarcı, “Kanalizasyon hattından çakıl, toprak gibi doğal malzemenin yanı sıra çok miktarda ıslak mendil, çocuk ve hasta bezi gibi atıklar çıktı. Bu gibi tıkayıcı maddeleri kullanan vatandaşlarımızın çok özenli davranması gerekiyor. Atık su arıtma tesisine ulaştıkları takdirde, oradaki pompa ve diğer ekipmanlara da zarar veren bu atıkların mutlaka ayrı olarak toplanması, kanalizasyona atılmaması gerekiyor. Aksi takdirde ortaya hepimiz için olumsuz sonuçlar çıkıyor” dedi.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE DEĞERLİ BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU’NA NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEM AZ
Kantarcı, sözlerini, “Sosyal demokrat belediyeler arası dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile değerli başkanı Ekrem İmamoğlu’na ne kadar teşekkür etsem az. İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu ve koordinasyonu sağlayan İBB Mahalli İdareler Koordinatörü ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Danışmanı Bülent Akköse’ye de ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar” diyerek tamamladı.

Editör: TE Bilişim