Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Bülent Ecevit Üniversitesinin başlattığı Filyos Çalıştayı konusunda bilgi eksikliğine tepki göstererek sosyal medya hesabı üzerinden önerilerde bulundu. 
Kantarcı çalıştaya ev sahibi sıfatı ile değil misafir sıfatı ile çağırıldığını belirterek milletvekillerinin stk’ların ve yöneticilerin olmamasına dikkat çelti. 

Kantarcı tepkilerinin yanında Filyos Projesi ile ilgili yapılması gerekenleri maddeler halinde açıklayarak şu ifadeleri kullandı:
“Bülent Ecevit Üniversitesi, “Filyos Çalıştayı”nı başlattı. Açılış töreninin canlı yayınını medyadan izledim. 
Sayın Valimizin ve son derece değerli katılımcıların uzaktan yaptıkları açılış konuşmalarını dinlerken neler düşündüğümü paylaşma ihtiyacı hissettim. 
1. Üniversitemize böyle bir etkinlik düzenlediği için teşekkür ediyorum. Zamanlaması, şekli, şemali konularına girmiyorum. 
2. Çalıştayın 12.02.2021 tarihindeki açılış oturumuna 08.02.2021 tarihinde davet edildim. 
3. Filyos Projesinin gerçekleştiği ilçenin Belediye Başkanı olarak, böyle bir çalıştayda “misafir” değil, “evsahibi” ve “katılımcı” sıfatıyla olmamız gerekirdi diye düşünüyorum. 
4. Benzer şekilde, böylesine anlamlı bir çalışmada, Milletvekillerimizin ve diğer yerel yöneticilerinin, STK’ların da olmayışı dikkat çekici değil mi?
5. Maalesef, İki gün sürecek Çalıştayın programına medyadan hala ulaşabilmiş değilim. 
6. Karadeniz gazının da eklenmesiyle Devletin son zamanlardaki en önemli projeleri arasına giren Filyos Projesinde önümüzdeki günlerde hızlı gelişmeler olacağını sezinliyoruz. Ancak ve maalesef, Dev Yatırımcı kuruluşlar ve Dev yatırımcı adaylarıyla yerel yönetim olarak bağımız hiç yok denecek kadar az. Bu durum kabul edilemez. 
7. Çok gecikilmiş olmakla birlikte, acilen Havza planlamasını ele almamız, kentleşme, planlama, planların araziye uygulanması somutlaştırılarak, arazi kullanımını, daha doğrusu arazi israfını kontrol altına almamız gerekmektedir. Acilen...
8. ACİLEN Yatırımcı kuruluşların planlarını ve hedeflerini YEREL YÖNETİMLERLE paylaşacak ve eşgüdümünü sağlayacak birimlerin oluşturulması gerekmektedir. 
9. BEÜ’nün Çaycuma yerleşkesinin, gelişmelerin en önemli paydaşı olarak acilen hazırlanması gerekmektedir. 
10. TP Genel Müdürü Sayın Melih Han Bilgin’in açılışta kurulacağını ifade ettiği “Yer Bilimleri Merkezi”nin nerede, ne zaman ve nasıl bir yapıda olacağının açıklığa kavuşturulması gerekmektedir. 
11. TÜBİTAK’ın bölgedeki işlevinin somut olarak nasıl olacağının açıklanması gerekmektedir. 
12. Kısa ve orta vadede olası nüfus hareketlerinin analizi ve yerleşimlerin hazırlığı yapılmalıdır. 
13. Acilen, Sadece Liman ve Endüstri Bölgesinde değil, Zonguldak-Bartın-Karabük üçgeninde, havzanın tamamının kentleşmesinin, altyapı ve ulaşımının projelendirilmesi ve derhal uygulanması gerekmektedir...” dedi.