Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesi’nde tarihi okulun yıkılması ve ağaçların kesilmesine yönelik eylemlerin ardından belediye basın açıklaması yayımladı

Yayımlanan açıklamada Kahramanmaraş, Van ve Yalova gibi illerden de örnekler verilerek ağaç kesimi ve okuların yıkılmasının normal olduğu ifade edilerek ’Okul yıkılacak, yerine camii yapılacak. Okul Yıkılacak, yerine çok katlı bina yapılacak” iddialarının da asılsız olduğu ifade edildi.

Yapılan açıklama şu şekilde:
“Son günlerde belediyemize yönelik olarak yaptığımız hizmetleri engelleme ve belediyemizi karalama girişiminde bulunan bir takım çevreler tarafından facebook sayfalarında paylaşılan ve sözde eylem yaptıklarını beyan ederek bizi protesto etmeye çalışan tamamen siyasi ve duygusal olarak hareket eden insanlara karşı halkı bilgilendirme açıklaması yapmamız hasıl olmuştur.

Sevgili Filyoslular,

Demokrasilerde yöneticiler demokratik seçimlerle işbaşına gelir ve halkın oyları ile seçilirler. Siz Filyos halkının değerli oylarıyla 2009,2014 ve 2019 yıllarında yapılan yerel seçimlerde Filyos Belediyesini yönetme hakkını bize verdiniz. Biz de ilk seçildiğimiz günden bugüne kadar size verdiğimiz sözleri yerine getirmek için ve Filyosumuzu geliştirebilmek için çalışmalarımıza başlayıp hiç durmadan devam ettik ve ediyoruz. Bugüne kadar siyasi düşüncelerle tüm yaptığımız hizmetler bir takım çevreler tarafından engellenmeye çalışıldı. Bizde bu engellemelere rağmen hiç durmadan çalışarak hizmet yapmaya, eser üretmeye devam ettik.

En son beldemizde bulunan eski ortaokul ile ilgili bir sürü densiz, yüreksiz ve çapsız açıklamalarda ve yorumlarda bulunan kişilere karşı böyle bir açıklama yapma gereği duymuş bulunmaktayız.

Aşağıdaki görsellerde sunduğumuz yorumda da eleştiri değil hakaretin ve bedduanın yapıldığını hepiniz görmüş bulunuyorsunuz.

Değerli Filyoslular, Sevgili Hemşirelerim;

Beldemizde bulunan ortaokul binası ekonomik ömrünü tamamladığı için devletimizin ilgili birimlerince gerekli araştırmalar yapılmış ve yıkımına karar verilmiştir.Bu karar bizim belediyeyi yönetmediğimiz 2000 yılına dayanır. 2000 yılında şuanda Zübeyde Hanım İlköğretim okulu olarak hizmet veren ilkokul binası inşaatı tamamlanmış ve öğretime açılmıştır. Eski bina o zaman yıkılmamış günümüze kadar çeşitli şekillerde devlet kurumları olarak kullanılmıştır. Geldiğimiz noktada Milli Eğitim Bakanlığınca beldemiz de dört derslikli tek katlı okul öncesi eğitim kurumu (anaokulu) yapılmasına karar verilmiştir.Yer devletin yeri, eski okul devletin okulu, yeni yapılacak okulu devlet yapıyor, biz burada belediye olarak yarınlarımızın geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bir okul yapılmasına katkı yapmaya çalışıyoruz.

Aşağıdaki görselde görüldüğü gibi okul arazisi imar planında şuanda okul yapımından başka bir amaçla kullanılamaz.Ancak bazı çevrelerin sosyal medya hesaplarında; ‘’Okul yıkılacak, yerine camii yapılacak. Okul Yıkılacak, yerine çok katlı bina yapılacak.’’ diyerek algı yapanlar tamamen gerçek dışı laflarla bizi yıpratmaya çalışmaktadırlar. Biz arkamızda siz değerli halkımız olduğu müddetçe onların yaptıklarıyla yıpranmıyoruz daha da güçleniyoruz.

Değerli Filyoslular,

Son günlerde ağacıma dokunma, yeşilime dokunma gibi kampanyalarla bizi yıpratmaya çalışıyorlar. Aşağıda gösterdiğimiz fotoğraflarda kendi koydukları söz de protesto resimlerine bakıldığında, Ağacıma dokunma gibi dövizler, pankartlar ellerinde olduğunu görüyorsunuz. Bizi eleştirdiğini sanan zavallılar, kitap okuma eylemi yaptıkları yeri bile eylemlerine uygun seçememişler; Çünkü kendi çektikleri fotoğraflarda her şey görünüyor. Yatarak, oturarak eylem yaptıkları çimen, eylem yaparken dövizlerini yasladıkları ağaçlar, kendileri otururken sırtlarını dayandıkları ağaçlar daha 5-6 ay önce bizim tarafımızdan dikildiğini görmüyorlar.Bunların gözleri var görmez, kulakları var duymaz.Hayatlarında bir tane bile ağaç dikmemiş olan bu insanlar 5-6 ay önce dikilen ağaçları bile görmüyorlarsa bunların eylemlerinin tamamen siyasi olduğu aşikardır,ortadadır.

Değerli hemşerilerimiz, her canlı doğar,büyür ve ölür. Bu doğanın kanunudur.İnsan nasıl doğup büyüyorsa ve ölüyorsa ağaç da doğuyor, büyüyor ve ölüyor.Yani bir canlı olan ağacında yaşam süresi var.Dolayısıyla belediyenin görevlerinden bir tanesi de halkını tehlikelere karşı korumaktır. Belediye parkımızda hepinizin de bildiği gibi 3,4 tane kurumuş ağaç bulunmaktaydı.Belediye parkını işleten işletmeci tarafından belediyemize müracaat edilmiş, kuru ağaçların cana ve mala zarar vermemesi için belediyemizden kaldırılması istenilmiştir. Belediyemizce Orman Müdürlüğü ile irtibata geçilerek kesilmesi gereken yaşam süresi dolan ağaçların tespiti istenilmiş ve ilgili uzman kişilerce tespit edilen ağaçlar kestirilmiştir. Cana ve mala zarar gelmemesi için yapılan bu işlem kadar doğal bir şey olduğunu düşünmüyoruz.Yine aynı çevreler kale bölgesindeki ağaçların budama işlemine karşı çıkmışlar, yine tarafımıza hakaretler etmişler, buradan da siyasi malzeme çıkarmaya çalışmışlardır. Kale mevkiindeki ağaçlarımızda Orman Müdürlüğü ile irtibata geçilerek bu işi bilen kişilerce yapılmış ve yaptırılmıştır. Belediye parkını işleten işletmeci belediyemizden aldığı ihale şartnamesine uygun olarak, şartname dahilinde yapabileceği işleri yapmak için belediyemizden gerekli izin ve ruhsatları almıştır.

Öğretmen olmak, emekli öğretmen olmak veya başka bir konuda uzman olmak bir insanın her konuda uzman olması anlamına gelmez. Filyos da bize muhalefet etmeye çalışan gruptakilerin hepsi her konuda bizi eleştirmeye bize hakaret etmeye, bize beddua etmeye devam etmektedirler. Onlar bize bu şekilde davrandıkları sürece biz sizlere hizmet etmeye daha çok hırslanıyoruz, daha çok azimle çalışıyoruz. Bize muhalefet etmeye çalışan bu çevrelerin sadece belediyemizle ilgili konularda bu tip eylemler yaptığı ortadadır.Bunlar çevreci değil, insanı seven insanlar değil. Çünkü beldemizde bulunan bir fabrikada çevreye saçılan toz ve dumanı eleştirmeye yürekleri yetmez. Hiç bu fabrikayı eleştirirken bunların yorumlarını gördünüz mü ? Biz kurumuş ağacı keserken göklere çıkanların, O fabrikada son 1 yıl içerisinde 2 tane kardeşimizin iş kazasında öldüklerini orayı eleştirdiklerini gördünüz mü? Eleştiremezler. Çünkü O fabrika sahipleri ile seçimde bu şahıslar birlikte hareket ettiler. Filyosumuza yapmak istediğimiz Futbol sahasının yapılmasına engel olanlar arasında yer aldılar. İşte bunların amaçları memlekete hizmet değil , memleketi tökezletmek ve engel koymaktır.

Değerli Filyoslular;

Türkiye Cumhuriyetinin her belde, ilçe ve illerinde belediyeler ömrünü tamamlamış ağaçları budama yaparlar.Her yerde okullar yıkılır , yeni okullar yapılır. Belediyeler yeşil alan yapar, ağaç diker. Zaten bu görevlerimiz arasındadır.

Hayatında ağaç dikmemiş, hiçbir başarısı olmayan bu insanların yaptıkları yorumları ve beddualarını şiddetle kınıyoruz. Bu beddualarının kendilerine döneceği yönünde kanaatimiz tamdır.Belediyemiz Filyosa gelecek, sizlerin hizmetinde olacak her türlü yatırımı yapmaya ve desteklemeye devam edecektir.Sizin destekleriniz ve dualarınız bizim için çok önemlidir.

Değerli Filyoslular;

Aşağıdaki görsellerden anlaşılacağı gibi, bu gibi uygulamalar Türkiyenin heryerinde yapılmaktadır.Yıkılan okullar , kesilen ağaçlar her tarafta bulunmaktadır.Dolayısıyla bize muhalefet etmek isteyenler yersiz, mesnetsiz iddialarda bulunmaya devam edeceklerdir.Biz yapıcı hertürlü eleştiriye açığız; Ancak biz biliriz, bizim dediğimiz olacak gibi dayatmalara da gerekli tepkiyi göstereceğimizi herkesin bilmesini isteriz.

Hepinize sevgi ve saygılarımızı sunarız."

Editör: TE Bilişim