TÜRK-İŞ'e bağlı Petrol-İş Sendikası Düzce Şubesinin örgütlendiği Çaycuma'da kurulu Ece Seramik'te toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için başlayan grev kararlılıkla sürüyor. Grevin 9. gününde Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği grevdeki işleri ziyaret etti.

Petrol-İş Sendikası Düzce Şube Mali Sekreteri Fırat Ay,  Çaycuma halkının desteğini beklediklerini söyleyerek; "Grevimiz 9. gününde kararlıkla devam ediyor. Grevin başladığı günden itibaren çok sayıda sendika ve siyasi parti ziyaretimize geldi. Yoldan geçen yurttaşlar araçlarını durdurup dayanışma duygularını ifade ediyor.

Yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın geleceği için, işçinin hakkını, hukukunu korumak için grev çadırımızı kurduk. Greve katılmayan arkadaşlarımızı da haklı davamıza sahip çıkmaya, birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz. " dedi.

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğinden yapılan açıklamada da, "Grevdeki Ece Seramik işlerini ziyaret ederek dayanışma içinde olduğumuzu ifade ettik. İşçilerin haklı talepleri karşılanmalı ve örgütlü oldukları Petrol-İş Sendikası ile toplu sözleşme imzalanmalıdır. Ece Seramik işçisi yalnız değildir. Dayanışmamız devam edecektir. Tüm emek ve demokrasi güçlerini grevdeki işçilerle dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz." denildi.