Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı huzurevinde Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme Ve Yardımlaşma Derneği’nin organize ettiği etkinlikte Muharrem ayı dolayısıyla Çaycuma huzurevinde kalan yaşlılar ile Yetiştirme Yurtlarında kalan çocuklara aşure ikramında bulunuldu.

Dernek yönetim kurulunun eşleri tarafından evlerinde hazırladıkları aşureler huzurevindeki yaşlılarla yetiştirme yurdunda kalan çocuklara ikram edildi.

   Huzurevi bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğie;  Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Devrek Kaymakamı ve Çaycuma Kaymakam Vekili Ümit Altay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Samet Tonga, Çaycuma Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veli Köktürk,  Dernek Yönetim kurulu ve eşleri, Huzurevi çalışanları, yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar ve huzur evinde yaşayanlar katıldı.

      Etkinlik öncesinde huzurevine gelen Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz kapıda huzurevinde kalan yaşlılar tarafından çiçekle karşılandı. Daha sonra Vali Mustafa Tutulmaz aldığı çiçeği organizasyonda evlerinde asureleri yapan hanımlar adına Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Meme’nin eşi Burcu Meme’ye takdim etti.

Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol daha sonra kendi elleriyle yaşlılara ve çocuklara aşure ikram etti. Program burada okunan Kur’an-ı Kerim’den sonra, Vali Tutulmaz bir konuşma yaparak; “Bugün sizlerle beraberiz. Gerçekten sizlerle birlikte olmaktan aşure etkinliğinde sizlerin yanında olmaktan büyük mutuluku duyduğumu ifade etmek isterim. Çok güzel bir ortamda vakit geçiriyorsunuz. Şuan içinde bulunduğumuz kampüs alanı ideal, hem huzurevi açısından hem de yavrularımızın kalacağı Sevgi Evleri açısından güzel bir ortam. Bunu sağlayan devletimize ne kadar şükretsek azdır. Çünkü devletlerin güçlülüğü, devletlerin büyüklüğü sosyal devlet kavramını içerisini ne kadar doldurduğuyla doğrudan ilgilidir. Eğer devlet yaşlısına, kimsesize, engellisine sahip çıkabiliyorsa işte o devlet güçlü devlettir. Şükür, bizim devletimizde güçlü bir devlettir. Yaşlısına da sahip çıkıyor, engellisine de sahip çıkıyor, kimsesize de sahip çıkıyor. Bunlar önemli, bizim zaten aslında bu devlet geleneğimizden ve inancımızın da sonucu olarak da ortaya çıkıyor. Biz her zaman büyüklerimizi sayarız. Küçüklerimizi her zaman sevgiyle anarız. Burada da bunun güzel bir tezahurunu görüyoruz. Hem yavrularımız hem siz büyüklerimizi yan yana, aynı masada birlikte görüyoruz. Bu işte devletimizin güzel bir uygulaması bunlara vesile olan, sizlerin hizmetinde olan bütün çalışanlarımıza, müdürlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İnşallah bir başka etkinlikte sizlerle beraber oluruz diyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Etkinlik sonunda dernek tarafından temin edilen çocuk hikaye kitapları Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol tarafından sevgi evlerinde kalan çocuklara hediye edildi.

Editör: TE Bilişim