Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde elektrik akımına kapılan 32 yaşındaki Ercan Alaca durumu kötüleşince İstanbul’a sevk edildi. Alaca’nın tedavisi devam ederken sadece yardıma giden birisinin yüksek gerilim hattında ne işi olduğu da merak konusu oldu.

Edinilen bilgilere göre olay 26 Şubat akşam saatlerinde Çaycuma Karamusa Mahallesi’nde meydana geldi. Arkadaşlarına yardıma gittiği iddia edilen Ercan Alaca yüksek gerilim hattına kapıldı. Vücudunun çoğu yerinde yanıklar oluşan ve iç organları zarar gören alaca Çaycuma Devlet hastanesine kaldırıldı. Orada yapılan ilk müdahalenin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne ardından da İstanbul’a sevk edildi.

Ercan Alaca’nın hayati tehlikesi devam ederken yakınları Z HABER’e ulaştı. Alaca’nın yakınları;
“Ercan daha önce o firmada güvenlik olarak çalışıyordu. İşten çıkmıştı. İş var çalışacak adam lazım diye geri çağırdılar. Eğitim verilmeden yüksek gerilim hattında çalışmaya başladı. Sigorta da yapmamışlar o yüzden oradakiler 'yardıma geldi' diye yalan söylemiş. Firma yana yakıla o güne sigorta yapmaya çalışıyor. Ercan şimdi İstanbul’da hastanede. Ona bir şey olursa bunun hesabını kim verecek” ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim