Zonguldak’ın Çaycuma İlçesine bağlı, Güzelyaka Köyü’nden Eğitim Ateşesi Prof. Dr.Mustafa Gencer, Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde başarılı hizmetleriyle adından çok fazla söz ettirdi.   
Ayrıca Prof. Dr.Mustafa Gencer, TC. Köln Konsolosluğu Eğitim Ataşesi bir başka yönüyle daha Türk toplumuna örnek oldu. 
Öte yandan görev süresi dolan Gencer Ankara’ya dönüş hazırlıkları yaparken oğlu Kerem Gencer babasına unutamayacağı ödül verdi.
KÖLN Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Gencer’in oğlu Kerem 2022 yılı Kanguru Matematik yarışmasında öğrencisi olduğu Friedrich-Ebert-Realschule’nin Okul Birincisi oldu. Kerem Gençer’e T.C. Köln Başkonsolosu Turhan Kaya başarısından dolayı tebrik belgesi sundu. Kaya 1996-2022 yılları arasında Köln Başkonsolosluğu’nda Eğitim Ataşeliği yapan Prof. Dr. Mustafa Gencer’e hem oğlunun hem de kendisinin yaptığı başarılı hizmetleri için teşekkür etti. Eğitim yetkilileri ilkokulu tamamen Türkiye’de okuyan bir öğrencinin Almanya’da lise düzeyinde okul birincisi olmasını sıra dışı bir başarı olarak değerlendiriyor. Kanguru Matematik yarışması Almanya’da olduğu gibi Türkiye’de de yapılıyor.

Editör: TE Bilişim