Çaycuma’da bir şahıs, sahte ehliyetle kiraladığı arabayı yakalanmamak için jandarmanın üstüne sürdü. Sürüklenen Jandarma personeli yaralanırken, şahıs olay yerinden kaçtı. Jandarma ekiplerinin araca ateş ettiği olayda yapılan teknik ve fiziki takip sonucu yakalanarak gözaltına alındı         
Konu ile ilgili valilikten olayın nasıl olduğuna dair açıklama yapıldı.
Açıklama şu şekilde:

30 Eylül 2020 günü saat 16.00 sıralarında, Çaycuma ilçesi Saltukova beldesi havaalanı kavşağında bulunan Jandarma trafik timinin, dolandırıcılık suçundan aranma kaydı bulunan ve sahte ehliyetle araç kiraladığı tespit edilen (M.G) isimli şahsın aracını durdurması sonrası şahsı araçtan çıkarmak isteyen personelin araç kapısını tuttuğu esnada şüpheli şahsın aracını personelin üzerine sürmesi ve kısa bir süre yerde sürüklenmesi sonucu jandarma personeli hayati tehlike olmayacak şekilde yaralanmıştır.  
                 Olay esnasında yaralanan personelin yanında bulunan diğer personel, aracı durdurmak amacıyla arkasından 2 el ateş etmiş ancak araç olay yerinden hızla uzaklaşmıştır. Yaşanan olay sonrası şahsın kaçabileceği yollar kapatılarak gidebileceği yerlerde teknik ve fiziki takip başlatılmıştır. Çalışmalar esnasında yeri tespit edilen şüphelinin kullandığı araç saat 17.45 sıralarında ormanlık bir alanda terk edilmiş vaziyette bulunmuştur. Yapılan tüm İstihbari, teknik ve fiziki takip ve çalışmalar sonucunda olayın faili (M.G) isimli şahıs saat 20.15'de Çaycuma ilçesi Merkez Kalafatlı Köyünde yakalanarak gözaltına alınmıştır. 

Editör: TE Bilişim