Çaycuma TSO Fen Lisesi biyoloji öğretmeni Uzman Biyolog Fatih Eroğlu ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Zonguldak Şube Müdürlüğünce, Zonguldak Çaycuma TSO Fen Lisesi öğrencileri ile Filyos Ekopark’ta, arboretum gezisi ve doğa eğitimi gerçekleştirildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri biyoçeşitlilik ve arboretum hakkında öğrencilere bilgi aktardı. Prof. Dr. Muhammet Ören, biyoçeşitlilik ve tohumsuz bitkiler, Dr. Öğr. Üyesi Şenol Alan ise sistematik ve arboretumdaki ağaç ve otsu bazı bitkiler hakkında öğrencileri bilgilendirdiler.

Laboratuvarlarında incelemek üzere alg örnekleri toplayan öğrenciler, araziden nasıl bitki toplanacağı, incelenecek bir bitki örneğinin nasıl hazırlandığı konusunda alanda uygulamalı eğitim aldılar. Topladıkları bitki örneklerini kurutmak için bitki preslerine yerleştirdiler.

Eğitimin ardından, Yüzüncü Yıl Vadisi Yüzüncü Yıl Ekopark Tesislerinde, futbol oynayan, bisiklete binen,  sohbet eden öğrenciler, doğayla baş başa huzurlu bir gün geçirdiler.