“İş İşten Geçmeden” adlı kitabının yazarı Murat Aktaş, kitabının gelirlerini ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlayarak ahde vefa örneği gösterdi.

İstanbul’da yaşayan ve 1976 Zonguldak-Çaycuma doğumlu Orman Endüstri Mühendisi olan Murat Aktaş, “İş İşten Geçmeden” adlı kitabı yazarak okur severleriyle buluşturdu. Babasını madende iş kazası sonucunda kaybeden Aktaş, eğitim hayatını yakın çevreleri ve köylülerin yardımlaşmasıyla devam ettirmek suretiyle bu günlere geldiğini belirtti.

Yazar Murat Aktaş, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlamak amacıyla 23 Ekim Cumartesi günü 14:00 ile 18:00 saatleri arasında Esenyurt Fatih Parkı'nda "İş İşten Geçmeden" adlı kitabı için imza günü düzenledi.

Murat Aktaş sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamasında;

"Madende bir iş kazasında babamı kaybettiğimde 10 yaşında bir ilkokul öğrencisiydim. Ondan sonraki öğrencilik yıllarım çok zor geçti. Üniversiteye kadar çevremden çok yardım gördüm. Üniversiteyi kazandığımda köyümdeki büyüklerim benim için çarşı Pazar gezip burs topladırlar. O günleri hiç unutmadım, unutamam. Ve rabbim bana nasip etti okuyup bir meslek sahibi oldum".

"Benimle aynı durumları yaşayan öğrencilere destek olmak amacıyla gelirini babasını kaybetmiş öğrencilere bağışlamak üzere bir kitap yazdım. Ancak son günlerde birkaç öğrenci ve velilerden burs talepleri oldu. Bunun için ne yapabilirim diye bir imza günü düşündüm".

"Öncelikle bana o gün Türkülerle eşlik edecek olan değerli hocam Samet AÇIKGÖZE çok teşekkür ediyorum".

"İş işten Geçmeden kitap okumak ve bir öğrenciye destek olmak isteyen herkesi imza günüme beklerim".İfadelerini kullandı.