Perşembe Çevre ve Doğa  Koruma Platformu Sözcüsü Ecder Dombaycı, Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinin büyütülmesi amacıyla birinci sınıf tarım arazilerinin kamulaştırılmasına karşı Zonguldak idare mahkemesine dava açtı. 
Perşembe Çevre ve Doğa  Koruma Platformu Sözcüsü Ecder Dombaycı’nın sosyal medyadan paylaşımı şuşekilde;
“Mahallemiz sakinlerine bilgilendirme:
Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinin büyütülmesi amacıyla mahallemize ait birinci sınıf tarım arazilerinin kamulaştırılmasına karşı Zonguldak idare mahkemesinde açtığımız yürütmeyi durdurma  davasında ara karar verilmiştir.
Buna göre ; Davalı Sanayi ve Teknoloji bakanlığından dava konusu işlemin gerekçeleri sorularak, işlem ile dayanağını teşkil eden tüm bilgi ve belgeler istenmiştir. 
Olayın niteliğine ve davanın durumuna göre yürütmenin durdurulması isteminin davalı idarenin savunması alındıktan sonra karar verileceği belirtilmektedir. 
Bizler mahalle olarak davamızda haklıyız arkadaşlar. Birinci sınıf tarım arazilerimiz üzerinde hiç bir şekilde Hurda demir ergitme tesisi kurulmasına izin vermeyeceğiz. Bunun için mahalle olarak, hukuki  tüm şartları zorlayacağız. Yeşil doğamızın, temiz havamızın, ormanlarımızın, bahçelerimizin kirletilmesine hep birlikte dur diyeceğiz.
Mahalle dışında yaşayan, miras olarak kendilerine bırakılan yerlerdeki hisselerini metrekaresini 45 tl den satmak  emek harcamadan gelen para olduğu için  normal  gelebilir. 
Fakat; Mahalle de yaşayıp da bugün sadece 1-2 kg domates, biber, sebze parasına  1 metre kare toprağını  45 tl den satmak akıl alır gibi değil.  Hurda  eritme tesisi kurulduktan sonra, para alıp da  mahalle de yaşamaya devam edecek olanların,  her türlü  çevre kirliliğinin olacağı mahalle de bu davaya direnenlerin yüzlerine nasıl bakacak gerçekten merak ediyorum. 
Büyüklerimizin  zor şartlarda sahip olup da bizlere bıraktığı bu mirası bu  kadar kolay harcamamak gerekir.  
Çünkü birgün   gelecek evlatlarımız da bizden hesap soracak !
Umudu kaybetmeyelim  dostlar. Biz haklıyız... 
K A Z A N A C A Ğ IZ !
Şimdiden Mübarek Ramazan bayramınızı kutluyorum.”