Çaycuma Belediyesi tarafından yapılan Derepark alanında açılışı yapılan sergiye, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Askerlik Şube Başkanı Personel Teğmen Hüseyin Alpergin, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Emekliler Derneği Şube Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Baysal, Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli, ADD Şube Başkanı Ela Mantarlı Kurt, TSO Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Saraç, Belediye Meclis Üyeleri ile ADD Yönetimi ve kalabalık topluluk katıldı.
“SANAT SOKAĞINDA VE ÇOK ÖNEMLİ BİR YERDEYİZ”
Serginin açılış kurdele kesimi öncesi konuşma yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Çaycuma Belediyemiz tarafından yapılan en önemli bir yerdeyiz. Sanat sokağındayız. Amatör olarak yıllardan beri göz nuru döken değerli hemşehrilerimizin ve dört tane kadınımızın sergisine hoşgeldiniz. Çaycuma sadece yeşil alanlarıyla, yollarıyla, yapılarıyla değil bir sanat merkezi olması lazım. Kentleri kent yapan, kültür ve sanat faaliyetleridir. Bu konuda hepimize bence büyük görevler düşüyor. Çocuklarımız, gençlerimiz, her yaştan insanımız el becelerilerini geliştirmeleri ve bu becerilerini de sergilemeleri hatta bunlarında karşılığınında maddi olarak karşılamaları en büyük arzumuz olarak görüyoruz. Yan taraftaki Arastamızda bu amaçla yapıldı. Bugün önemli bir başlangıç. Hem Çaycuma’da kültür ve sanat faaliyetleri pandemi sonrası yeniden atağa geçmesinin ilk günü, hem de yasakların kalktığının ilk günü. İnşallah tekrar eski günlere dönmeyiz. Burada her ne kadar sıcak altında kalsak da, beklesek de birbirimizi özlemiştik. Geldiğiniz ve destek verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” diye konuştu.
"Dört Kadın, Bir Sanat” isimli serginin açılışında yaptıkları sergileri buradaki topluluğa sunan Nigar Malçık, Nilgün Özyurt, Nerdin Ata ve Özlem Tülübaş sergiyi ziyaret eden protokolden tam not aldı. Sergi, 3 Temmuz’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Editör: TE Bilişim