Kuvvetli yağışlar sırasında Perşembe’ye su veren keson kuyunun kullanılamaz hale gelmesi sonrasında Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın talimatıyla harekete geçen ekipler, hummalı çalışma sonrasında, kendi şebekeleri üzerinden beldeye su vermeye başladı.

Perşembe beldesine temiz su sağlayan keson kuyu, bölgeyi etkisi altına alan kuvvetli yağış sırasında kullanılamaz hale geldi. Gece yarısı konudan haberdar olan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne, Perşembe’ye su temin edilmesi için gerekenin yapılması talimatını verdi.

VELİOĞLU MAHALLESİNİ BESLEYEN HATLA, PERŞEMBE ANA SU HATTI ARASINDA BAYPAS HATTI KURULDU

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Velioğlu Mahallesini besleyen hatla, Perşembe ana su hattı arasında baypas hattı kurmaya başladı. Gün boyu hummalı çalışma sonrasında, gece yarısına doğru, Perşembe beldesine ana deposuna su akmaya başladı. Sistemin çalıştığının görülmesi üzerine olabilecek diğer sorunların çözümü için çalışmalara başlandı. Çalışmanın kısa sürede tamamlanmasının ardından Perşembe’ye düzenli olarak su verilmeye başlanacak.

İNAM: “BELDEMİZE İÇME SUYU VEREMEZ HALE GELMİŞTİR”

Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam konuyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Beldemize içme suyunu sağlayan Filyos Irmağı’ndaki keson kuyumuz son yağmurlardan sonra sele maruz kalarak kullanılmaz ve beldemize içme suyu veremez hale gelmiştir. Beldemizin susuz kalmaması için Çaycuma Belediyesi ile yapmakta olduğumuz çalışma sonucu, su sorumumuzun çözüleceğine inanıyorum. Bizlere bu konuda yardımcı olan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya ve özveri ile çalışan Çaycuma Su İşleri ile belediyemiz çalışanlarına, belde halkım adına teşekkür ederim” dedi.

İNAM: “BAŞTA BELEDİYE BAŞKANI OLMAK ÜZERE EMEĞİ GEÇEN HERKESE ŞAHSIM VE BELDE HALKIM ADINA BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR EDERİM”

Başkan İnam konuyla ilgili yaptığı ikinci paylaşımdaysa, “Belediyenin yoğun çalışmasıyla, gün sonunda, beldemize, bir aksilik olmaz ise, yarın sabahtan itibaren su verilmeye başlanacaktır. İçme suyu keson kuyumuzun Filyos Irmağı’ndaki aşırı sel baskını nedeniyle kullanılmaz hale geldikten sonra Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın talimatları ile yoğun bir çalışma içine giren Çaycuma Belediyesi personeli ve yöneticileri ile belediyemiz personeli özverili çalışmaları sonucu beldemizi bir gün aradan sonra içme suyu sorunu çözdüklerinden dolayı başta belediye başkanı olmak üzere emeği geçen herkese şahsım ve belde halkım adına bir kez daha teşekkür ederim.” dedi.