-ÖZEL HABER-

Çağ Çelik Demir ve Çelik Endüstri Anonim Şirketi Genel Müdürü Ercüment Ünal’ın Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyareti sonrası  Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu Z HABER’den Ali Sencer Arslan’a konuştu.

“Ercüment Ünal ziyaretimize geldi. Çaycuma’ya yatırım yapmak istediklerini söylediler. Biliyorsunuz OSB’nin yönetimi müteşebbislere devroldu. Daha önce TSO ve Özel İdare bünyesinde kurulmuştu. Oraya kamulaştırma başvurusunu OSB yönetimine sunuyorlar. OSB’nin 260 dönümlük genişleme alanının 200 dönümüne talip oldular. Bunun için Sanayi Bakanlığında çalışma yapıyorlar.

Burada çeliğin ham maddesini üretecekler. Burada demir işlenmiş demir olacak. Kapalı ortamda elektrik ocaklarında eritilecek.”

"Çevreye zararından biz de endişe ettik"

Hurda demirin eritilmesi ile ilgili duyulan endişeler için de konuşan Kamitoğlu;

“Biz de endişe duyuyoruz. Fosil yakıt yakmayacağız bizim bacamız yok dediler. Bu şekilde atmosfere zararlı gaz vermeyecekler. Çevreye zararlı bir faaliyette bulunmayacaklar. Projede de yeşil fabrika diye geçiyorlar. Bunların yapacağı teknolojide çevreye zararlı bir durum olmayacakmış. Eski teknolojide zarar olmadığını gördük. Yeni teknoloji ile hiç olmayacak”

"Çaycuma'da kurulan fabrikada kaç kişi çalışacak"

Fabrikanın kurulmasının ardından Çaycuma Bölgesine istihdam katkısı olacağını da belirten Kamitoğlu;

“Fabrika kurulunca bin kişi çalıştırılacak. Muhtemelen büyük kısmı bizim bölgemizde olacak. Beyaz yakalı diye tabir ettiğimiz personel bulunamazsa dışarıdan eleman alımı olacak. Bir kısmını da Karabük’te ki fabrikasından gelecek. Fabrikanın kurulmasının ardından yan sanayi kuruluşları da gelecek. Bunlar da fazladan istihdam demek.” dedi.