-ÖZEL HABER-

Cumhuriyet Halk Partisi Saltukova Belde Başkanı Yaşar Babaloğlu yaşanan WhatsApp krizinden sonra ilk kez Z HABER’e konuştu.

Babaloğlu “şerefsiz Şeref”ifadelerinden sonra Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk tarafından gruptan çıkarılmış ve ahlaksızlık ile itham edilmişti.

Şeref Köktürk’ün yazılan mesajlar ile ilgili gerekeninin yapılacağını ifade etmesinin ardından Babaloğlu Z HABER’e süreci anlattı.

Babaloğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu olayın gelişim sürecinde üzgün olduğumu ilk önce belirtmek isterim. Ben çocukluğumdan CHP’de gözümü açtım. Benim rahmetli babam 40 sene muhtarlık yapmış Fethi Balbaloğlu tüm sülalem ihtilal sonrası ANAP’a geçtiği halde partisini terk etmemiştir. Benim parti terbiyemi ve ahlakımı kimse sorgulayamaz. Hele benim ahlakımı ve terbiyemi hiç kimse sorgulayamaz bu böyle biline. Ben iki dönemdir parti yönetimindeyim. Saltukova 2 dönemdir seçimi kazanıyorum. Ben atama ile değil seçimle başkanlığa geldim. Çaycuma’nın 5 beldesi var hepsi Şeref Başkandan şikâyetçi. Ama ne hikmetse kimse gıkını çıkaramıyor. Bu yaptığı son raddeye geldi. Alevciğim diye 98. Yıl kutlamalarına davet ediyorsun. Bizde Saltukova’dan 30-35 kişi olarak geliyoruz herkesin ismini istiyorsun. Bırak benim adımı Saltukova ve diğer beldelerin isimlerini dahi ağzına almıyorsun.

Kutlama sonrası ofisime geçtim. Eski gençlik kolları başkanım Furkan Çakır devamlı fotoğraf atıyor. Telefonum zor şarj oluyor. Cenazemiz varken arka arkaya fotoğraflar gelince sinirlendim. Furkan’a yazacağım diye gruba yazmışım sildim ama iş işten geçmişti. Bu işin buraya gelmesini istemezdim. Tüm partililerden özür dilerim.” dedi.