Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Dünya Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, “Tüm Çaycumalılar gibi, engelli yurttaşlarımızın da, başı dik olarak sokağa çıkabildiği bir kentin inşası için büyük gayret içindeyiz.” dedi.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Engelliler Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

Kantarcı açıklamasında,  “Çaycuma Belediyesi olarak, erişilebilirliğin, engelli yurttaşlarımızın hayata katılmasına, yaratıcı güçlerinin artırılarak üretici yurttaşlar haline gelmesine yaptığı katkıların farkında olarak planlamalarımızı yapıyoruz. Tüm Çaycumalılar gibi, engelli yurttaşlarımızın da, başı dik olarak sokağa çıkabildiği bir kentin inşası için büyük gayret içindeyiz. Yaptığımız kentsel düzenlemelerle hareket edebilir durumdaki her engellinin, kimsenin yardımına gereksinim duymadan, her türlü hizmete ulaşabileceği bir kenti ortaya çıkarmayı kendimize görev biliyoruz. Sevinçle ifade etmek isterim ki, bu doğrultuda çok büyük mesafeler de kaydettik” dedi.

ENGELLİLERİN TOPLUMSAL YAŞAMA EŞİT VE ADİL BİR ŞEKİLDE KATILIMINI SAĞLAMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR

Ülkede de bu doğrultuda yapılması gereken işler olduğunu söyleyen Kantarcı, “Engellilerin önündeki her türlü engeli önünde kaldırarak, toplumsal yaşama eşit ve adil bir şekilde katılımını sağlamak hepimizin görevidir. Bunun için eğitimde fırsat eşitliği sağlanmalı, Birleşmiş Milletlerin Engelli Hakları Sözleşmesi’nin devlete yüklediği tüm yükümlülükler eksiksiz olarak yerine getirilmelidir. Sağlık alanında kangrenleşen sorunlar hızla çözülmeli, çalışma hayatındaki tüm engeller ortadan kaldırılmalıdır. Tüm ulaşım araçlarının, sinema, tiyatro gibi kültür merkezlerinin, eğitim kurumlarının ve ortak kullanım alanlarının engelli dostu haline getirilmesi, engellilerin kanunla güvence altına alınan ulaşım haklarının uygulanması sağlanmalıdır. Yarının aydınlık Türkiye’sinde tüm bu sorunların hızla çözüleceğine inanıyor, tüm engelli vatandaşlarımızı sevgiyle kucaklıyorum” diyerek tamamladı.

Editör: TE Bilişim