Zonguldak’ın Çaycuma İlçesine bağlı Filyos Beldesinde Liman Projesine gidiş geliş yolu 50 km’den 5 km’ye düşüyor

Filyos Belediyesi’nden yapılan açıklamada sürecin nasıl işlediği ve Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın konu hakkındaki çalışmaları sonrasında Filyos’un ilçe olması gerektiği belirtildi.

Yapılan açıklama şu şekilde

“Filyos’ta yıllardan beri yapılamaz denilen Filyos Limanı inşaatı artık tamamlandi, devletimizin gemilerine hizmet vermeye devam ediyor. Fatih ve Kanuni sondaj gemileri ile onlara yardımcı olan tüm gemiler artık Filyos Limanı’nı kullanıyor.

Filyos Limanı’nın temeli atıldığı zaman sevindik ama içimizde küçük bir burukluk vardı. Filyos’tan limana gitmek için 25 kilometre gidiş, 25 kilometre geliş 50 kilometre yol yapmamız gerekiyordu.

Belediye Başkanı Ömer Ünal ilk önce Derecikören köyünün karşısından ırmağı bağlamak için çalışmalar yaptı ama işin maliyeti çok yüksek fiyatlara mal olduğundan belediye bütçesi ile yapılması mümkün değildi.

Belediye Başkanı Ömer Ünal ayağına gelen fırsatı değerlendirmek için TOSYALI HOLDİNG yetkilileri ile görüşerek hayal ettiğini yaptı ve Sefercik Mahallesinin altından ırmağın iki yakasını birleştirmek ve limanın Filyos’a daha yakın olmasını sağlamak için çalışmalara başlandı.

Allah nasip ederse 250 metre olan ırmağın iki yakasını birleştirmek için 40-50 metrelik bir kısım kaldı, bu kısmında yılbaşından önce bitirilmesi planlanıyor. Kısacası 2021 yılında Filyos Limanı ile Filyos arasındaki mesafe 2,5 kilometre gidiş 2,5 kilometre dönüş olmak üzere 5 kilometreye düşüyor. Aradaki mesafe 45 kilometre kısalıyor. Limana en yakın yerleşim yeri artık Filyos oluyor. Hemen yılbaşından sonra Filyos tarafında da inşaat ve hafriyat çalışmaları başlıyor.

Bundan sonraki hedefimiz Filyos’u ilçe yapmak. Hedeflerimize birer birer ulaşıyoruz. Sizin destekleriniz ile Filyos’u ilçe de yapacağız.

Filyos Limanı’nın yapımında emeği geçen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a tüm bakanlarımıza ve Zonguldak milletvekillerimiz ile Tosyalı Holding yetkililerine verdikleri destekten dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. İlçe olma konusunda da desteklerini esirgemeyeceklerini bildiğimiz bütün yetkililere Filyos halkı adına sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.”