Çaycuma Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğunun Şef Ertuğrul Karabulut yönetiminde verdiği “Türkülerle 20.Yıl” konseri muhteşem bir katılımla gerçekleşti. Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki konseri Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, bazı sivil toplum örgütlerinin başkanları ve çok sayıda sanatseverin yanı sıra çevre ilçelerden gelen müzik topluluklarının üyeleri de izledi. Topluluk Başkanı Ayşen Köktürk açılış konuşmasında, topluluğun geçen yirmi yılda birçok zorluğu aşarak bugünlere geldiğini dile getirdi. Köktürk, belediye çatısı altına gelen topluluğun çeşitli imkânlara kavuşmasını sağlayan ve sanat adına her türlü desteği veren Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı’ya da teşekkür etti.

 ÜLKENİN ÇEŞİTLİ YÖRELERİNDEN 21 TÜRKÜ SESLENDİRİLDİ

Sunumunu İbrahim Erman’ın yaptığı konserin hemen başında, koro üyeleri, Topluluk Başkanı Ayşen Köktürk’e 20 yıldır kendilerine verdiği emekten dolayı bir buket çiçek de sundu. Ülkenin çeşitli yörelerinden 21 türkünün seslendirildiği konserin en özel anını, Şef Ertuğrul Karabulut’un Topluluk Başkanı Ayşen Köktürk’ün söylediği türküye bağlamasıya eşlik etmesi oluşturdu. Davetlilerin, zaman zaman türkülere eşlik ettiği konser izleyenlerden büyük beğeni topladı. Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı konserin sonunda Topluluk Başkanı Ayşen Köktürk’e bir buket çiçek, Şef Ertuğrul Karabulut’a ise 20. yılın anısına bir plâket sundu.

ŞEF KARABULUT: “ÇAYCUMA HALKI MUTLU, YÜZLERİNDE TEBESSÜM VAR”

Plaketi alan Karabulut, koro çalışmaları için her hafta Ankara’dan gelip gittiğini anımsatarak, “Her zamanki gibi şeref verdiniz salon tıklım tıklım dolu. Hani 250 kilometre gel, 250 km git karşılığı işte bu. Sağ olsun sevgili başkanımın emirleriyle geliyorum Çaycuma’ya, gururla, şerefle. Eskiden gençtim kar kış demeden geldiğim gün dönüyordum. Şimdi o muhteşem SEKA tesislerinde bir gece kalıyor, sonra dönüyorum. Çok huzurlu bir yer, o kuşların cıvıltısı orman, her şey çok güzel. Çaycuma zaten huzurlu, Çaycuma halkı birbiriyle barışık, Çaycuma halkı mutlu, yüzlerinde tebessüm var. Ben gezdiğim zaman bunları görüyorum, iyi ki fahri hemşeri yapmışsınız beni. Ben başkanıma söz verdim zaten, kovsanız da gitmem” dedi.

KANTARCI: “BU ÇALIŞMALAR ANCAK GÖNÜLLE YAPILABİLİR”

Son olarak konuşan Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı, “Muhteşem bir kalabalık, muhteşem bir seyirci. Değerli Çaycumalılar özlemişiz değil mi? Hocamızı, Ayşen Hanımı ve bu muhteşem koroyu hakikaten özlemişiz. İyi ki buradasınız iyi ki geldiniz. Sevgili Ertuğrul Hocam her zaman olduğu gibi son derece mütevazı ve alçak gönüllü. Çaycuma’nın fahri hemşerisiyim diyor ama artık fahri değil, Çaycuma’nın gerçek hemşerisi. Ayşen hanım da Türkiye’nin, Türk Halk Müziğimizin bir değeri. Aynı zamanda bu topluluğun çimentosu. Çaycuma ile müzikle 24 saat yaşıyor. Günümüzde çok polemik konusu olan sokak hayvanlarının da en büyük dostu. Burada bulunan onlarca sayıdaki arkadaşımız kar demeden, kış demeden sizler için bu güzel konseri hazırladı. Hocamız kendisi de söyledi, 250 kilometre gel, 250 kilometre git bu öyle kolay bir iş değil. Bu gönülden olacak bir şey. Sevmeden, hissetmeden olacak bir şey değil. Bunu anlamak lazım. Ben sizin bu bizim güzel çalışmalarımıza, her zaman desteğinizi gördüm. Bundan sonra da artarak devam edeceğine inanıyorum. İyi ki varsınız” dedi.

Editör: TE Bilişim