Yıllardır kağıt üzerinde kalan Filyos Vadisi projesinin hayata geçirilmesi şehrin makus talihini tersine döndürecek çok önemli bir adım oldu. 
Üretim alanları ile donatılacak Filyos Vadisi geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.
Zonguldak’a olduğu kadar bölge insanımıza istihdam sağlayacak Türkiye’nin ilk Mega Endüstri Bölgesi olacak bu yatırımın şehrin kaderini değiştireceğine inanıyorum.
Ağustos 2020’de Fatih Sondaj Gemisi’nin Karadeniz'deki doğal gaz keşfi Filyos Vadisi’nin önemini bir kat daha artırdı.
Bu keşfin ardından doğalgaz aramalarının merkezi haline gelen Filyos Limanı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından kullanılmaya başlandı.
Ardından Türkiye’de rol model olacak önemli bir projede YÖK ile Türkiye Petrolleri Offshore Technology Center (TP-OTC) buluştu.
İki kurum arasında imzalanan protokol ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde yüksek okul düzeyinde eğitim verecek "Açık Deniz Sondaj Teknolojisi" ve "Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi" bölümleri planlandı. 
Ülkemizdeki doğal gaz ve petrol sektöründe; arama, lojistik, işleme, dağıtım alanlarında insan kaynağı yetiştirmeyi hedefleyen proje için 2022-2023 yılından itibaren öğrenci alımına başlanıyor. 
Mezunlar DSİ, TPAO, MTA, İller Bankası gibi kurumların yanı sıra yurt içi ve yurt dışında ki özel şirketlerde de istihdam edilecek.
Bu iki bölüm ÖSYM Kılavuzunda 30’ar öğrenci kontenjanı ile yer aldı. Bir yıl süreli zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı bulunacak programların öğretim dili de yüzde 30 İngilizce olacak. 
Kayıt yaptıran öğrenciler için önemli bir avantajda eğitim süresince her yıl için 12 ay boyunca kesintisiz burs verilecek olması. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı için belirlenen burs miktarı aylık 3 bin lira.
Stratejik enerji kaynakları sektöründe yerli ve millî insan kaynağının yetiştirilmesi üniversitelerin   istihdamla buluşturulması deyim yerindeyse “bir taşla iki kuşu vurmak” demektir.
Üniversite mezunu gençlerimizin işsiz kalmaması, istihdamın artırılması için bu tür projelere her alanda ihtiyaç var. 
İstihdam bazlı eğitim öğretim sisteminin ülke genelinde eğitim politikası haline gelmesi dileğiyle,
Kalın Sağlıcakla. 
Not ; 
Teşbihte hata olmaz derler Ata’lar, 
 “Bir taşla iki kuş vurmak” deyimini konu ile bağlantı olması açısından kullandım. 
Kuşlar gökyüzüne çok yakışıyor.
Haftanın Sözü ;
Ekmekten sonra eğitim bir milletin en büyük ihtiyacıdır. 
Lord Byron