Zonguldak’ın beş sayın milletvekili ki özellikle iktidar partisinin üç milletvekiline sesleniyoruz. Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz. Ve doktor olan Zonguldak Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan başta tüm belediye başkanlarımız. Faruk Özlü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak geldiği Filyos Endüstri Bölgesi ve beraberinde yapılan liman inşaatını yerinde gezerek;“3Y kuralını asla bozmayacağız. Yani yeşil, yenilikçi ve yerli” diyerek bölgeye termik santral yapılmayacağını da vurgulamıştı. Şunu da biliyoruz ki şimdilerde yeşilliğin ortasına santral yapıp yeşile boyamak da bir çözüm olarak görülebiliyor! Durum malum. Cumhurbaşkanı Erdoğan da söyledi. “Akciğer rahatsızlıkları ile bilinen şehrimiz Zonguldak” diye. Hal böyleyken, mevcut santrallerin yarattığı olumsuzluklar ortadayken her ne kadar ‘yok’ denilse de Filyos’ta önceden beri termik santral yapılmak istendiğini biliyoruz. Yarım kalan ÇED toplantısını hatırlıyoruz. Ahmet Öztürk’ün paylaştığı verilerde de bu açıkça görülüyor. Lütfen bu işleri Ankara’daki bürokratların ve Zonguldak’ı hepten yaşanmaz hale getirmeye yemin etmiş gözü aç adamların inisiyatifine bırakmayın. Duymazdan gelmeyin. “Ben bilmem Ankara bilir” demeyin. “Yenilikçi ve yerli” diyerek bizi aldatmayın. 

Önce etiket sonra bereket!
Bundan 10 sene öncesine kadar şehirde STK ruhu daha canlı hissediliyordu. 
STK, yani adı üzerinde sivil toplum örgütü. 
Hem sivil, hem toplum odaklı hem üretme merkezi. 
STK’lar en başta fikir üretir, çözüme katkı sunar, şehrin  ve kitlelerin dertlerini dert edinir. 
Siyasi iklime göre kabuk değiştirebilen STK’larımızın sayıca fazla olduğu gerçekliğinden yola çıkarak da olsa STK’lara duyulan ihtiyaç kaçınılmaz. 
Geçmişte de STK’lara yönelik pek çok yazı yazdım. 
Örgütlü olabilmenin gücüyle yapılabilecek çok şey vardır özünde. 
Ne yazık ki son dönem bunların sesi soluğu çıkmıyor. 
Çıkanların da neden çıktığı belli!
Çünkü bu makamları işgal edenlerin çoğu bu buraları şahsi işlerini takip etme bürosu olarak kullanıyor. 
Önce etiket sonra bereket! 
Üreten, kafa yoran, risk alan az sayıdaki STK’yı tebrik ediyoruz. 
Acı olan şu ki bunca seçilmiş, atanmış tehdit ederken STK’ların da işi zor. 
En kötüsü nedir biliyor musunuz?  
Şehir heyecanını kaybetti. 
İnancını kaybetti.
Yeni ve umutlu başlangıçlar varken kent adına, kişisel çıkar odaklı çatışmalar bu kentin umutlarını yeniden, yeniden elinden alıyor. 
Bize büyük düşünen, kucaklayan, kucaklaştıran siyasetçiler lazım. 
En büyük hizmet bu olur!


İki şehit!
Acı haber Van’dan geldi. Özalp ilçesine bağlı Eğribelen Mahallesi'ne yardım götüren Vefa Sosyal Destek Grubu'nu taşıyan araca uzun namlulu silahlarla saldırıldı. PKK terör örgütünün yaptığı saldırıda iki görevli vatandaşımız şehit oldu. Ne oldu şimdi? PKK yine neden kudurmaya başladı. Vefa Sosyal Destek Grubu üyeleri neden özellikle hedef alındı? Ulusumuzun başı sağ olsun. Hala PKK’ya silahlı terör örgütü diyemeyen Zonguldak’taki temsilcilerine de selam olsun!