Dubai’de yatırımları bulunan Pakistanlı İşadamı Muhammet Nazır Khan, 400 milyon TL yatırımla Bartın’da mobilya imalat fabrikası kuracak.
Bartın Valisi Sinan Güner ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un davetleri ile Bartın’a yatırım yapmaya karar veren Pakistanlı İşadamı Khan, kurulacak fabrikanın ilk etapta 1200 kişiye istihdam sağlayacağını ifade etti.
Bartın’da kurulması planlanan ve kurulduğunda kentin en büyük sanayi kuruluşu olacak MNK Mobilyaları İthalat ve İhracat Fabrikasına arazi tahsisi için ön izin sözleşmesi imzalandı.
Bartın Merkez Çayır köyünde 220 bin metrekarelik alanda kurulması planlanan Mobilya Fabrikası için ilk imzalar Bartın Valiliğinde atıldı.

Pakistanlı yatırımcı Muhammet Nazir Khan tarafından kurulacak olan fabrika Bartın’ın en büyük fabrikaları arasında yerini alırken istihdama da en çok katkı sunacak sanayi kurulu olacak. 400 milyon lira tutarındaki yatırım ile ilk beş yıl boyunca bin 200 kişinin istihdamı garanti altına alınacak.

“Yatırımcının yanında olacağız”

Bartın Valisi Sinan Güner ön izin sözleşmesi imza töreninde yaptığı konuşmada söz konusu yatırım için Bartn’ın seçilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Bugünkü tutarı ile 400 milyon lira olan ve 5 yıl boyunca en az bin 200 kişiye istihdam sağlama garantili bir yatırım. Bartın her gün gelişiyor. Her gün ilgi artıyor. Bizde bu ilgiyi buraya çekip daha çok yatırım için gayret ediyoruz. Bu yatırımı için gayret gösteren AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’a çok teşekkür ediyorum. İşin başından beri takibinde bulundu. Biz her zaman yatırımcının yanında olacağız.” Dedi.

“Büyüyen bir Türkiye modeli var”

İmza töreninde konuşan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç dev yatırım için Bartın’ın nasıl seçildiğini anlatarak, “Şirketin avukatı İsrafil Bey ile üniversitede sınıf arkadaşıydık. Zaman zaman görüşüyorduk. Beni arayıp “Bir müvekkilimiz için fabrika alanı arıyoruz. Değişik yerlere baktık, sizin orada yer var mı?” dedi. Uygun yerler mutlaka buluruz yeter ki yatırımcımız yatırım yapmak istesin şeklinde cevap verdik. Yatırımcı ile birlikte geldi ve Organize Sanayi Bölgemizde ki parsellerin küçük geleceğini söyledi. Hemen karşısında söz konusu yer vardı orayı gördüğünde arazinin tam istedikleri gibi bir yer olduğunu söyledi. Bizim yeni ekonomi modelimizde yatırım, üretim, istihdam ve ihracat ile büyüyen bir Türkiye modeli var. Bu modele uygun üretim tesislerini hayata geçirmemiz lazım. Bu anlamda bu modele uygun çok büyük bir yatırım olduğu kanaatine vararak, süratle oranın tahsisi gerçekleştirildi.” Sözlerini kullandı. 

“Bartın için tarihi bir gün”

Milletvekili Tunç, konuşmasının devamında kurulacak olan fabrikanın Bartın’ın en büyük ve en fazla istihdam üreten sanayi kuruluşu olacağını da sözlerine ekleyerek, “Bartın için tarihi bir gün diyebiliriz. Bartın’ın en büyük sanayi kuruluşlarından biri yapılacak. En fazla istihdam üreten bir sanayi kuruluşunun arsa tahsisinin ön imza töreninde birlikteyiz. Bartın sanayide de büyümeye devam ediyor. Filyos Projesi ilimiz için çok değerli bir proje. Bartın’ı da iyi yönde etkileyecek. Bartın sanayide, turizmde ve tarımda her anlamda gelişmesini sürdürüyor. Organize Sanayi Bölgemizi büyüttük, iki katına çıkardık. Şu anda ikinci OSB alanı diyebileceğimiz yeni alanda fabrika inşalarımız başladı. Bugün imza törenini gerçekleştireceğimiz 220 bin metrekarelik alan en büyük sanayi kuruluşumuz olacak. Başlangıçta bin 200 kişi çalışacak. Yatırım teşvik vergisinden yararlanarak 30 milyon dolar yani 400 milyon liralık çok büyük bir yatırım. Fabrika inşaatı kısa sürede tamamlanır, burada üretime geçirilir. Burada bütün dünyaya ihracat söz konusu olacak.” Dedi. 

“İlimiz ekonomisine katkı sağlayacak bir proje”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise konuşmasında, “İlimizin en büyük yatırımı için “Ön İzin Sözleşmesi” imzalandı. 1200 kişiye en az 5 yıl boyunca istihdam sağlayacak ve yaklaşık 400 milyon TL yatırımla kurulacak olan fabrikanın Bartın’a şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

“Hayalim Bartın’da mobilya üretmek”

Pakistanlı Yatırımcı Muhammed Nazır Khan da Bartın’da kurmayı planladıkları fabrikanın kendileri ve Bartın adına çok güzel bir gelişme olacağını kaydedip, “45 yıldan bu yana Dubai’de mobilya üzerine yatırımlarda bulundum.  Mobilya konusunda ciddi bir çalışmam var ve 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyorum. Artık benim gelecek ile ilgili düşüncem ve hayalim mobilyayı Bartın’da üretmek. Burada bizlere herkes yardımcı oluyor ve yardımcı olmaya devam edeceklerini görüyoruz. Burada olmaktan ve buraya yatırım yapacak olmaktan dolayı ayrıca mutluluk içindeyiz.” Dedi.

Konuşmaların sonrasında kurulduğunda kentin en büyük sanayi kuruluşu olacak MNK Mobilyaları İthalat ve İhracat Fabrikasına arazi tahsisi için ön izin sözleşmesi imzalandı.

Editör: TE Bilişim