Geçtiğimiz günlerde aracında ölü bulunan Saadet Partisi Bartın il Başkanı ve Kuyumcu Ünal Yurtbay’ın ailesi dedikodular ve söylentiler üzerine dükkan camına bir yazı asarak açıklama yaptı. İşte cama asılan o açıklama….

****ZARURİ AÇIKLAMA***

"Yıllardır bu dükkânda kuyumculuk mesleğini sürdüren babam Ünal Yurtbay 6 Ekim 201 tarihinde henüz sebeplerini bilmediğimiz bir şekilde kaybettik. O tarihten bu yana bir sürü yalan ve yanlış bilgi maalesef halkımız arasında doğruymuş gibi kabul edilip değişik düşüncelere sebebiyet verilmiştir. Hal böyleyken çok önemli saydığımız ve bizi de ziyadesiyle üzen iki hususun aslını burada ifade etmek istiyorum.

• Babamın vefat haberi resmi makamlara ulaşır ulaşmaz babam adina kayıtlı bu ticarethane Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bartın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hemen kontrol altına alınmıştır.

• Dükkânda ne kadar para, altın, saat, her türlü kıymetli eşya varsa alacak-verecek kayıt defterleri, bilgisayar kayıtları ve her türlü bilgi notlarının tümü savcılık, polis ve bilirkişilerce en ince detayına kadar kayıt altına alınmıştır.

. Bütün bu malzemeler resmi makamlarca el konularak bir devlet bankasının kasasına nakledilmiştir.

. Biz ise aile fertleri olarak babamın tüm mirasını reddetmek için Bartın Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurmuş bulunmaktayız. Annem ile babamın anlaşmalı olarak boşanmalarına kadar uzanan ve ailemize yapılan çirkin yakıştırmaları tümden reddediyoruz. Böyle bir şeyin kati surette gerçek olmadığını belirtmek istiyorum."

Editör: TE Bilişim